Ректорат: організовано розпочали новий навчальний рік

25 серпня 2020 року
     25 серпня 2020 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. І воно стало першим у новому навчальному році, адже саме сьогодні студенти 2-4 курсів приступили до навчання – і не в дистанційному режимі, але з дотриманням карантинних вимог і рекомендацій. Це велике навантаження і ще більша відповідальність. Протягом дня буде зібрана аналітична інформація по явці і по роботі системи побудови навчально процесу в умовах пандемії.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін акцентував увагу на перебігу вступної кампанії – ще продовжується набір на перший курс бакалаврату та до магістратури, тривають вступні випробування і це додаткове навантаження на інфраструктуру. До кінця тижня продовжується подача документів до аспірантури. Ще одна тривога, яку озвучив перший проректор – велика кількість тендерних закупівель – торги відкриті за 316 позиціями.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про особистий контроль за роботою господарських служб, забезпеченням миючих та дезінфікуючих засобів, забезпечення співробітників масками та необхідним інвентарем. Також завершуються ремонтні роботи і облаштування кімнат для першокурсників в гуртожитках.

     Голова профспілки працівників Ростислав Тарасенко проінформував про закупівлю масок для викладачів і їхній розподіл по факультетах та ННІ. Спільно з профспілкою студентів і аспірантів, благодійним фондом та планово-фінансовим відділом розробляється алгоритм надання допомоги захворівшим на коронавірусну хворобу членам колективу.

     Завідувач оздоровчим центром Вячеслав Крупка зазначив, що інформаційна кампанія серед студентів і співробітників ні на мить не зупиняється. Штат центру розширився – працює медична сестра.


     Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко акцентував увагу на проведенні шести конференцій трудових колективів факультетів та ННІ, запланованих цього тижня. Головне питання, яке на них розглядатиметься – призначення керівників.

     Директор студентського містечка Сергій Стецюк доповів про поселення до гуртожитків більше 2,5 тисяч студентів 2-4 курсу і безумовне дотримання усіх вимог карантину: перш за все соціальну дистанцію, носіння масок за межами кімнати і використання антисептиків для рук.

     Заступник голови Студентської організації Дмитро Кушпій звернув увагу на голосування за проект коворкінг-центр, який бере участь в Громадському бюджеті столиці, розробку плану діяльності органів студентського самоврядування, який планується затвердити онлайн на конференції 27 серпня.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша доповів про початок навчального процесу в умовах пандемії, що відбувається вперше за історію університету. І вкотре наголосив – ціною нехтування умовами карантину може стати здоров’я чи навіть життя. Також проректор виступив з пропозицією провести ІІ тур всеукраїнської студентської олімпіади з дисциплін та спеціальностей, для проведення яких НУБіП є базовим.

  

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Сергію Кваші – організувати постійну і системну роботу Оперативного штабу, за графіком провести роз’яснювальні зустрічі зі студентами, контролювати корегування обсягів державного замовлення, провести аналіз вступу до магістратури, розробити сценарій проведення заходів з посвяти в першокурсники. Миколі Михайліченку – організувати проведення конференції трудових колективів факультетів та ННІ з дотриманням карантинних умов. Оксані Барановській – звести матеріали засідання вченої ради, сформувати план роботи ректорату на вересень. Валерію Іщенку – упорядкувати нові спортивні майданчики та територію довкола них. Ігорю Ібатулліну – внести пропозиції з організації загальних зборів Національної академії аграрних наук України на базі університету.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

 Денис Рудень

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook