Навчальна практика студентів в умовах дистанційного навчання

7 серпня 2020, 11:13

     Обов’язковою складовою підготовки фахівців-технологів з виробництва і переробки продукції тваринництва є практичне навчання, метою якого є узагальнення набутих теоретичних і практичних знань, одержання професійних навичок і умінь, що формують фахівця та сприяють поліпшенню якості їх підготовки. Однією з складових практичного навчання є навчальна практика, завданням якої є ознайомлення студентів зі специфікою напряму та спеціальності підготовки та формування професійних компетенцій.

Реалії сьогодення ставлять перед викладачами нові задачі щодо підготовки фахівців, зокрема і проведення навчальних практик у дистанційному режимі

З 29 червня по 25 липня 2020 р. начальна практика з технології виробництва продукції тваринництва (розділ «Технології виробництва продукції свинарства, птахівництва, вівчарства, козівництва та звірівництва») студентів 1 курсу СТН спеціальності «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» проходила під керівництвом доцентів кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві С.М. Базиволяк та Н.В. Богданової.

         На початку практики студентам були надані рекомендації для самостійного оволодіння практичними навичками відповідно до програм дистанційного практичного навчання. Керівниками проведено консультації за використання програми Zoom з питань організації та проведення практики; впродовж всього періоду практики здійснювалась комунікація телефонним зв’язком та за допомогою різноманітних месенджерів, відбувалися Zoom-конференції. Кожен студент отримав індивідуальне завдання, за результатами виконання якого представляв презентацію на підсумковій атестації. В своїх презентаціях і відеоматеріалах студенти ділилися досвідом щодо розведення сільськогосподарських (і домашніх) тварин й птиці в умовах присадибних господарств, провели аналіз їх умов утримання, годівлі, напування, надали матеріали щодо біологічних особливостей тварин і птиці різних видів, щодо технологій приготування кормів та їх використання тощо.

 

 

 

         Атестація студентів показала результативність проходження студентами практики у дистанційному режимі, успішність засвоєння ними знання спеціальних розділів фундаментальних та професійно-орієнтованих дисциплін, що є підґрунтям подальшого успішного вивчення технологічних дисциплін.

Прокопенко Наталія Павлівна,

в.о.завідувача кафедри технологій у

 птахівництві, свинарстві та вівчарстві

Базиволяк Світлана Михайлівна,

доцент кафедри 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook