Олексій Соколов із Київщини: автоматика – мій життєвий виклик!

2 серпня 2020 року
     Клопотів у цьогорічній вступній кампанії вистачає, а проблем у їх учасників – і поготів! Попри те, обумовлена зустріч пройшла у визначений час.

     — Будьмо знайомі…
     – Мене звати Олексій Соколов, я народився у мальовничому мікрорайоні Березняки у Києві. Після успішного захисту дипломного проєкту у Київському коледжі міського господарства за спеціальністю «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», постало питання щодо свого майбутнього. Але пам’ятаючи слова батьків, що подальшу свою «стежину» повинен обирати самостійно і нести відповідальність за свій вибір, я ще з третього курсу почав «моніторити» всіллякі можливі варіанти.

     — Перевагу яким засобам Ви віддавали при ознайомленні із потенційним місцем навчання?
     – Звичайно, це сучасні засоби комунікації за допомогою, яких ти можеш швидко «переміститися» у зазначене місце: сайти, соціальні мережі. Але коли справа доходила до прийняття рішення, тоді уже потрібно було відчути «реальне середовище». Хотів би відзначити системну роботу кафедри, яка нас «опікає» круглий рік. Багато цікавих зустрічей у коледжі щодо нашої спеціальності, порівняльного аналізу вітчизняних й зарубіжних університетів і про головне – можливостей майбутнього працевлаштування, провів доцент кафедри Володимир Решетюк. Така «ненав’язлива» робота сприяє обопільному успіху!

     — Що ж було у фіналі при прийнятті рішення?
     – Попри те, що я використовував сучасні засоби комунікації при пошуку вишу, живого спілкування не замінить ніхто! Саме цей заклад був мені рекомендований близькими та знайомими, через те, що вони тут навчалися і отримали багато знань, які допомогли їм знайти своє місце у житті.

     — Як на Ваше прийняте рішення зреагували однокурсники?
     – Багато однолітків – із мого навчального закладу та й з інших – задавали дуже інтригуюче питання: «Чому саме НУБіП, коли є багато інших навчальних закладів і чому саме кафедра автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка?» Це питання було дуже обширним та потребувало переконливої відповіді. Результатом мого спілкування думаю стане той факт, що 12 студентів із нашого коледжу вирішили вступати саме на спеціальність «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології»! І як мені підказали співрозмовники, така традиція у співпраці коледжу і кафедри уже спостерігається протягом останніх трьох років!!!

     — А чому саме спеціальність із автоматизації і саме в НУБіП?

     – Автоматика є близькою до мене через те, що це наше майбутнє. Уже майже всю важку роботу за нас виконують автоматизовані системи, а це допомагає людству сконцентруватися на більш важливих справах. І автоматизації не буває без штучного інтелекту, а це уже більш високий рівень її розвитку. Саме тому й обрав цю спеціальність. Вважаю, що обравши цей заклад і саме цю спеціальність, відкрию собі двері у майбутнє, де завжди буду мати цікаву роботу та гарно себе почувати у житті.

     — Чи впливають сьогоднішні сучасні технології на Ваш позаурочний час?

     – Полюбляю комп’ютерні ігри, але розумію, що це період тимчасовий. Тому із задоволенням займаюся фотозйомкою на природі, а потім оброблюю картинки у спеціалізованих програмних продуктах. Постійно удосконалюю свою улюблену іноземну – англійську, а оскільки уже маю більше фахових знань, то дивлюсь на розвиток прогресу через їх призму. Тому що автоматика, це мій життєвий виклик!!!

Спілкувався із майбутнім студентом
Олексій Опришко,
доцент кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook