Навчальна практика з дисципліни «Шкідники і збудники хвороб деревних декоративних рослин». Успішний досвід практичного навчання в дистанційному режимі!!!!

23 липня 2020 року
Киів, НУБіП України

Навчальна практика з дисципліни «Шкідники і збудники хвороб деревних декоративних рослин» для третьокурсників зі спеціальності 206 «Садово-паркове господарство» проводилася в режимі онлайн. Щоденно відбувались відеоконференції-зустрічі зі студентами, під час яких детально обговорювались поставлені завдання та методика їх виконання. Окрім того, студенти ділитися своїми результатами виконання попереднього завдання та задавали питання, які в них виникали в ході роботи. Таке обговорення сприяло уникненню помилок і швидшому оволодінню технікою виконання практичних завдань. Також для зв’язку студентів з керівником кожного дня практики було використано Viber та Telegram, в якому створили групи студентів з викладачем, а також телефонне спілкування.


Хоч практика проходила у досить незвичних умовах, це ніяк не вплинуло на її якість. Сучасні технології дозволяли студентам виконати оновлену програму навчальної практики на високому та якісному рівні. Студенти ознайомилися із головними симптомами інфекційних хвороб та типовими пошкодженнями шкідниками лісу деревних декоративних, кущових та квіткових рослин; зібрали та ідентифікували гербарні зразки; визначили фітосанітарний стан об’єкту дослідження; ознайомилися із сучасними засобами та методами захисту лісу від шкідливих комах та збудників хвороб.
Захист звіту з навчальної практики «Шкідники і збудники хвороб деревних декоративних рослин» відбувся в режимі online – конференції 18.07.2020 р., де студенти представили презентації виконаних завдань, зібрані ентомологічні колекції та фітогербарій.

Ганна Бойко, асистент кафедри лісівництва

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook