Науковий гурток "Сучасні уявлення про скоротливі системи"

 

 Керівник: доцент кафедри фізики, к.б.н., Залоїло І. А.

e-mail: [email protected]
         ЗВІТ                                                               ПЛАН-ГРАФІК                             ТИПОВА ПРЕЗЕНТАЦІЯ 
 
ЗАГАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ ПРО ГУРТОК
 Мета і завдання
 
1. Метою діяльності Гуртка "Сучасні уявлення про скоротливі системи" є реалізація наукового і творчого потенціалу талановитих студентів Університету;
2. Основними завданнями Гуртка є:
- організація науково-дослідницької діяльності у сфері підвищення якості м'ясної та рибної продукції АПК (отримання теоретичної  бази знань щодо структури та принципів роботи м'язових систем для створення нових методик харчової промисловості);
- створення умов для розкриття наукового та творчого потенціалу членів Гуртка;
- залучення до участі в наукових конференціях, семінарах, експедиціях та інших науково-дослідницьких і просвітницьких заходах;
- створення сприятливих умов для активного залучення студентів до наукової діяльності;
- сприяння розширенню університетського, регіонального, всеукраїнського та міжнародного студентського співробітництва у сфері науки та інновацій;
3. Гурток має право:
- організовувати науково-дослідну роботу студентів;
- надавати науково-дослідним інститутам Університету пропозиції щодо розвитку та вдосконалення наукової і творчої діяльності студентів;
- організовувати і проводити наукові конференції, конкурси, круглі столи та виставки;
- сприяти виданню наукових праць членів Гуртка;
- представляти кандидатів та подавати пропозиції завідувачам кафедр ННІ на отримання іменних стипендій (премій), дипломів та інших заохочень для студентів-дослідників;
- сприяти розвитку міжвузівського та міжнародного студентського наукового співробітництва;
- забезпечувати (налагоджувати) зв’язки з установами, організаціями та підприємствами, що пов’язані з діяльністю Гуртка;
 
Членство
1. Членом Гуртка може бути студент денної форми навчання, який активно займається науковою діяльністю та дотримується Положення про Гурток.
2. Прийом у члени Гуртка проводиться на підставі письмової заяви особи, яка вступає.
3. Член Гуртка має право:
- здійснювати наукову, науково-дослідницьку діяльність;
- брати участь в обговоренні усіх питань діяльності Гуртка;
- обирати та бути обраним у керівні органи Гуртка;
- брати участь у роботі наукових конференцій, конкурсів та інших заходів, що проводяться за організаційної участі Гуртка;
- представляти результати своєї наукової роботи на засіданнях Гуртка;
- отримувати методичну, інформаційну та іншу допомогу від Гуртка.
4. Член Гуртка зобов’язаний:
- дотримуватись Положення про Гурток;
- систематично брати участь у роботі Гуртка шляхом проведення наукової роботи.

5. Членство припиняється у випадках:
- виходу із членів Гуртка за власним бажанням;
- виключення із його складу за порушення Положення про Гурток або невідповідність його вимогам.
- відрахування з числа студентів Університету за наказом ректора.
 
           
 
У 2024-2025 навчальному році згідно з планом роботи було проведено 10 засідань наукового гуртка «Сучасні уявлення про скоротливі системи». В роботі гуртка приймало участь 10 студентів факультетів ХТУЯП АПК, які навчаються на 1-му курсі.
 
На засіданнях наукового студентського гуртка розглядалися наступні теми:

1.     Неруйнівні методи перевірки якості м’яса.. 

2.     Гістерезисні ефекти при тетанічному скороченні скелетного м’яза.

3.     Вплив фізичного навантаження на якість м’яса великої рогатої худоби. 

4.     Модель Хакслі та її критичний аналіз.

5.     Скорочення скелетного м’яза на білковому рівні. 

6.     Фізика скорочення гладеньких м’язів. 

7.     Робота серцевого м’язу з позицій класичної механіки. 

8.     Захворювання серцево-судинної системи внаслідок механічних факторів. 

9.     Фізичне підгрунтя кардіографії.

За результатами досліджень були зроблені доповіді на загально університетській науковій студентській конференції НУБіП України:
1.   Неруйнівні методи перевірки якості м’яса, розроблені Посудіним Ю.І. (студентка 1 курсу факультету ХТУЯП Воскобойнікова В.О.).
   Гістерезисні ефекти при тетанічному скороченні скелетного м’яза. (студент 1 курсу факультету ХТУЯП Ничепорук В.В.).
3.  Вплив фізичного навантаження на якість м’яса великої рогатої худоби. (студент 1 курсу факультету ХТУЯП Пихнівський А.В.).
4.    Модель Хакслі та її критичний аналіз. (студентка 1 курсу факультету ХТУЯП Пікало В.В.).
5.    Скорочення скелетногом’яза на білковому рівні. (студентка 1 курсу факультету ХТУЯП Рябокінь Д.Р.).
6.    Фізика скорочення гладеньких м’язів. (студентка 1 курсу факультету ХТУЯП Сарган А.Ю.).
7.   Робота серцевого м’язу з позицій класичної механіки. (студентка 1 курсу факультету ХТУЯП Чистикова Д.І.).
8.  Захворювання серцево-судинної системи внаслідок механічних факторів. (студентка 1 курсу факультету ХТУЯП Шокало М.М.).
9.    Фізичне підгрунтя кардіографії. (студентка 1 курсу факультету ХТУЯП Привала А.С.).
10. Роль кальцію у м’язовому скороченні. (студентка 1 курсу факультету ХТУЯП Доля С.С.)        

 

 
 
 
 
 
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook