Керівник: доцент кафедри фізики, к.б.н., Залоїло І. А.


- організація науково-дослідницької діяльності у сфері підвищення якості м'ясної та рибної продукції АПК (отримання теоретичної бази знань щодо структури та принципів роботи м'язових систем для створення нових методик харчової промисловості);
- створення умов для розкриття наукового та творчого потенціалу членів Гуртка;
- залучення до участі в наукових конференціях, семінарах, експедиціях та інших науково-дослідницьких і просвітницьких заходах;
- створення сприятливих умов для активного залучення студентів до наукової діяльності;
- сприяння розширенню університетського, регіонального, всеукраїнського та міжнародного студентського співробітництва у сфері науки та інновацій;
- організовувати науково-дослідну роботу студентів;
- надавати науково-дослідним інститутам Університету пропозиції щодо розвитку та вдосконалення наукової і творчої діяльності студентів;
- організовувати і проводити наукові конференції, конкурси, круглі столи та виставки;
- сприяти виданню наукових праць членів Гуртка;
- представляти кандидатів та подавати пропозиції завідувачам кафедр ННІ на отримання іменних стипендій (премій), дипломів та інших заохочень для студентів-дослідників;
- сприяти розвитку міжвузівського та міжнародного студентського наукового співробітництва;
- забезпечувати (налагоджувати) зв’язки з установами, організаціями та підприємствами, що пов’язані з діяльністю Гуртка;

3. Член Гуртка має право:
- здійснювати наукову, науково-дослідницьку діяльність;
- брати участь в обговоренні усіх питань діяльності Гуртка;
- обирати та бути обраним у керівні органи Гуртка;
- брати участь у роботі наукових конференцій, конкурсів та інших заходів, що проводяться за організаційної участі Гуртка;
- представляти результати своєї наукової роботи на засіданнях Гуртка;
- отримувати методичну, інформаційну та іншу допомогу від Гуртка.
- систематично брати участь у роботі Гуртка шляхом проведення наукової роботи.
5. Членство припиняється у випадках:
- виходу із членів Гуртка за власним бажанням;
- виключення із його складу за порушення Положення про Гурток або невідповідність його вимогам.


1. Неруйнівні методи перевірки якості м’яса..
2. Гістерезисні ефекти при тетанічному скороченні скелетного м’яза.
3. Вплив фізичного навантаження на якість м’яса великої рогатої худоби.
4. Модель Хакслі та її критичний аналіз.
5. Скорочення скелетного м’яза на білковому рівні.
6. Фізика скорочення гладеньких м’язів.
7. Робота серцевого м’язу з позицій класичної механіки.
8. Захворювання серцево-судинної системи внаслідок механічних факторів.
9. Фізичне підгрунтя кардіографії.

