Підготовчі курси для вступу в НУБіП: ділимося враженнями та запрошуємо на навчання на наступний рік

13 липня 2020 року
    У зв’язку з завершенням ще одного навчального року на підготовчих курсах в НУБіП України, своїми думками про організацію навчання і враження поділились викладачі і слухачі курсів.

    Тетяна Чумак, кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри журналістики та мовної комунікації:

    «В цьому році курси завершилися успішно, незважаючи на карантин. Завдяки компетентним діям керівництва університету та організаторів курсів навчання не припинялося, а продовжилося дистанційно та добігло свого завершального етапу – контрольної роботи, підсумкового сертифікату і додаткових балів для тих, кому це було потрібно.

    А перед тим були осінь і зима напруженої та плідної роботи груп. На заняття з української мови та літератури зібралося аж п’ять груп слухачів. Цьогорічні курси запам’яталися особливо вдалим набором. Більшість абітурієнтів працювали старанно та наполегливо. Незважаючи на велику завантаженість у випускних класах шкіл, діти ретельно відвідували заняття, читали твори з літератури, вчили правила та розв’язували тести. Хочеться особливо подякувати Лановій Галині, Мудрак Вероніці, Охоті Софії, Левченку Леоніду; Григоренко Аріні, Омельченко Софії, Билим Олександрі, Шупені Єлизаветі, Потієнку Павлу, Власенку Максиму, Липі Богдану та багатьом іншим за високу успішність, за ретельне відвідування, за щиру та дружню атмосферу, яка панувала на заняттях. Ці діти одними з перших легко перейшли на дистанційну платформу з початком карантину та успішно завершити підготовчі курси.

    Які знання здобули слухачі курсів свідчать високі оцінки, отримані ними на підсумковій атестації, яка проводилася дистанційно, з дотриманням усіх правил дистанційного контролю знань. Не маю жодного сумніву, що наші випускники отримають високі бали на ЗНО та вже зовсім скоро стануть першокурсниками нашого університету. Бажаю їм завжди бути такими ж компетентними й наполегливими в здобутті знань, якими вони проявили себе, займаючись на підготовчих курсах, А ще – бути такими ж людяними, скромними, ввічливими, завжди готовими прийти на допомогу товаришеві, якими вони запам`яталися цьогоріч мені і, сподіваюся, всім викладачам. Щасливої дороги до мети і до нових звершень!»

    Руслан Лаврик, кандидат хімічних наук, доцент кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води:

    «Не дивлячись на складнощі у навчанні, курси працювали на повну потужність. Цього року на заняття з хімії набрали повноцінні дві групи, ще одна група займалася дистанційно. Реалії карантинного життя призвели до вимушеного завершення навчання дистанційним методом – всіх слухачів перевели на навчання через ЕНК "Хімія", на платформі pv.nubip.edu.ua. Курс істотно доповнено та адаптовано під повноцінне навчання абітурієнтів, адже він містить теоретичну, практичну та оцінювальну складову набутих знань. Найуспішнішими у вивченні хімії цього року стали Шевчук Софія з результатом 184 бали, Хомяк Назар, Растєгаєва Анна і Бурда Крістіна, які набрали по 180 балів, Сопівник Софія і Білякова Богдана – 176 балів, Ругаль Анастасія – 174 та інші слухачі.»

    Наталя Кравченко, кандидат історичних наук, доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук:

     «В цілому цьогорічні слухачі підготовчих курсів НУБіП України, які відвідували заняття з історії України, залишили по собі приємне враження. Лідером була Охота Софія, яка набрала на підсумковій атестації 200 балів. Довершуючи список 4-ки кращих, слід відзначити активність і наполегливість Дем’янчук Ольги (200 балів), Билим Олександри (192 бали), Коваленко Дарини (190 балів). Потенційно кращими могли б стати і Д’якова Анастасія (168 балів), Лобачева Тетяна (166 балів), Черкашина Вікторія (160 балів), якби були більш наполегливими та охочими виконувати завдання вичерпно, йти до кінця.
    Дякую всім, хто долучився в цьому році до вивчення історії України і нехай здійснюються ваші найзаповітніші мрії, примножуються ваші можливості, успішно йдуть усі справи і вистачає сил та енергії для нових звершень!»

    З результатами підсумкової атестації слухачів можна ознайомитись на сайті (https://nubip.edu.ua/node/77665).

    Шупеня Єлизавета: «Я відвідувала підготовчі курси НУБіП і хочу сказати, що курси мені дуже сподобались. Викладачі добре ведуть підготовку. Викладач математики, Анна Сергіївна, доступно пояснює теми. Я почала більше любити цей предмет. Викладач української мови та літератури, Тетяна Миколаївна, чудовий спеціаліст, який розповідає зрозуміло. Викладач англійської мови, Юлія Вікторівна, просто неймовірно цікаво проводить заняття. Усі заняття на курсах проходили захопливо, легко та зрозуміло! На мою думку, підготовчі курси НУБіПу – це чудова річ для абітурієнтів, адже вступників готують найкращі професіонали!»

    Берегой Олександр: «Висловлюю, по-перше, велику подяку за можливість пройти курси підготовки саме у вашому університеті. За цей рік я вивчив багато нового і цікавого, не враховуючи шкільні завдання. Це досить гарний досвід. Дуже дякую НУБіП!!!»

    Львовська Анна: «Я дуже задоволена, що пройшла курси з української мови та літератури, математики, біології. Мені сподобались грамотні і харизматичні викладачі. Навіть складний матеріал був структурований так викладачами, що його було легко засвоювати. Платформа, на якій ми працювали в 2 семестрі дистанційно, дуже зручна! У нас була можливість якісно продовжити навчання. Дякую щиро всім причетним до створення курсів такого суперового рівня!»

   Мудрак Вероніка: «Мені в цілому сподобалися підготовчі курси в університеті. Коли я записувалась на біологію та хімію, думала, що буде не зрозуміло як в школі, але викладачі дуже гарно все доводять до слухача та відповідають на питання, які їм задають. І найбільше сподобалося, коли ти приходиш на курси і розумієш, що скоро ти будеш ходити не як абітурієнт, а як студент. Дуже сподобалося коли проводили екскурсію територією університету. І, звичайно, наш куратор Оксана Михайлівна яка була з нами на зв’язку, якщо нам треба була допомога в якомусь питанні…»

    Тож ще раз дякуємо усім нашим слухачам за їхню уважність, наполегливість, щирість і вдячність! Для всіх вас уже пролунав останній дзвоник в школах і ми сердечно вітаємо вас! Бажаємо успіхів на ЗНО!!!

    Ми не прощаємося з вами, а кажемо «До зустрічі!» та з нетерпінням чекаємо в приймальній комісії та університетських аудиторіях на заняттях та усіх заходах нашого Університету!!!

Статтю підготувала Оксана Багацька,
викладачі та випускники консультаційно-підготовчих курсів

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook