Катерина Гудим: вибір майбутньої професії – вдалий старт у доросле життя

29 червня 2020 року

    Вибір професії – це важливий крок в житті кожної людини, від якого залежить його майбутнє. Та не менш важливішим моментом є вибір вищого навчального закладу. Сьогодні ми мали чудову нагоду поспілкуватись із Катериною Гудим – нашою випускницею бакалаврату, яка мріє продовжити навчання на магістерській програмі «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» факультету аграрного менеджменту НУБіП України.

- Катерино, розкажіть, будь ласка, чим Ви керувалися при виборі університету та які враження у Вас від навчання за ці роки?

- У 2016 році я стала першокурсницею одного з ведучих університетів міста Києва. Чому саме НУБіП України? У даному інтерв'ю я спробую об’єктивно визначити переваги навчання в нашому Університеті саме на факультеті аграрного менеджменту.

Перше, що мене приємно вразило - це великий вибір спеціальностей: три різнонаправлених інститути та 10 факультетів із потужною освітньо-технічною базою. Не менш важливим фактором слугувало приємне та зручне розташування з розвиненою інфраструктурою (зелена зона, чисте повітря, велика відкрита територія між корпусами).

Мій свідомий вибір – факультет аграрного менеджменту, тому що агропромисловий комплекс України потребує компетентних управлінців саме в цій галузі. Вже з першого курсу відчувся високий рівень підготовки майбутніх фахівців, вивчалися предмети, які необхідні для розуміння моєї спеціальності. З третього курсу я мала можливість обрати перелік дисциплін за професійним спрямуванням і мене зацікавило «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами». Скажу, що жодного разу я не засумнівалася у правильності свого вибору.

- Чому Ви вирішили продовжити навчання в магістратурі і чому ж саме на цій спеціальності?

- На мою думку, майбутню професію необхідно обирати із позиції її перспективності. Перспективності не тільки в грошовому вимірі, а і в можливості постійного росту, самовдосконаленні та поширенні своїх можливостей. На ринку праці зараз існує безліч професій, кожна з яких гарна по-своєму.

Навчаючись за професійним спрямуванням «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами», протягом третього та четвертого курсу ми мали можливість навчитися інвестиційному аналізу, який є ключовою складовою будь-якого успішного проекту, управляти виробничими системами та процесами для раціонального використання ресурсів, порівнювати результати діяльності із міжнародними показниками та застосовувати отриманні знання на практиці ще до закінчення університету. Висококваліфіковані викладачі кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту на чолі із завідувачем кафедри, членом-кореспондентом НАН України, доктором економічних наук, професором  Шинкарук Лідією Василівною вміють заохотити до навчання, знайти підхід до кожного студента, а також здатні легко і доступно, на професійному рівні донести інформацію до студентів. Також під час навчання ми мали можливість приймати участь в наукових конференціях та конкурсах проектів. Тому, для вдосконалення набутих знань і навичок я, не роздумуючи, вирішила продовжити навчання в магістратурі «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами», після закінчення якого я отримаю найсучаснішу професію. Тепер я точно знаю, що це стане моєю перевагою в отриманні достойного працевлаштування у майбутньому.

- Ваші мрії?

- Як кожна цілеспрямована людина, мрію досягти успіху в житті, реалізуватись як відмінний фахівець. А ще хочу створити свій стартап, унікальний, не схожий ні на який інший. В якій сфері? – Це поки що секрет, яким я з Вами охоче поділюсь вже навчаючись в магістратурі «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» на кафедрі виробничого та інвестиційного менеджменту.

- Катю, дякуємо за таку цікаву розмову та щиро бажаємо Вам не тільки вдало скласти ЄВІ, а й успіхів у всьому. І до зустрічі у магістратурі!


Тетяна Власенко,
доцент кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook