Навчальна практика бакалаврів за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» закохує студентів у майбутню професію

29 червня 2020 року
       Ось і закінчується навчальний рік, який приніс небачену кількість новацій в організацію навчального процесу в Україні. Карантинні заходи і дистанційне навчання продовжують панувати і впливати на проходження навчальної практики, зокрема і у бакалаврів за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування».
Відповідно до наказу № 282 від 07.04.2020 «Про введення в дію документу «Тимчасовий порядок проведення практичного навчання студентів НУБіП України у весняному семестрі 2019-2020 навчального року в умовах карантину» навчальна практика з основ публічного управління, проводиться у дистанційному режимі, проте, максимально наближена до реальних умов майбутньої професійної діяльності.
 
 
 
 
Програма практики складена так, щоб кожного дня практиканти мають можливість поспілкуватися з представниками різних елементів системи публічного управління, задати питання та отримати фахову відповідь.
Так, вивчення діяльності центральних органів виконавчої влади відбувалося на прикладі Міністерства інфраструктури України, з яким укладено Меморандум про співпрацю. На зв’язку з бакалаврами був Державний секретар Бучко Володимир Анатолійович та керівник сектору розвитку персоналу Гордієнко Алла Олександрівна.
 
 
 
 
 
 
 
  
 
Діяльність органів державної виконавчої влади регіонального рівня вивчалася на прикладі Тернопільської обласної державної адміністрації, яку представляв заступник губернатора Устенко Віктор Володимирович.
 
 
  
 
 
 
Спілкування в режимі запитання-відповідь так сподобалося бакалаврам, що вони вже підготували перелік питань і надіслали в Тернопільську обласну державну адміністрацію, а керівництво області люб’язно надало згоду на можливість спілкування бакалаврів з тими фахівцями обласної адміністрації, до яких адресовані питання студентів.
Співіснування та співпрацю органів державної виконавчої влади місцевого рівня та органів місцевого самоврядування досліджено на прикладі Київської міської ради та Київської міської державної адміністрації. Досліджено інструменти забезпечення прозорості діяльності органів влади на рівні територіальних громад, зокрема на прикладі Ірпінської міської ради, яку презентувала начальник відділу інформаційного забезпечення Горбата Людмила Петрівна.
 
 
 
 
Навчальна практика триває, а значить ще багато цікавого, корисного і актуального дізнаються бакалаври за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування», що дасть можливість їм збагатитися новими знаннями, набути навичок, необхідних для публічних службовців, розширити свій професійний світогляд і фахово оцінювати процеси публічного управління в Україні.
 
Ірина Грищенко,
доктор наук з державного управління,
керівник навчальної практики

 

 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook