Продовжуємо ближче знайомитись із нашими майбутніми студентами

28 червня 2020 року

За роки педагогічної діяльності у Національному університеті біоресурсів і природокористування України ми неодноразово переконувалися в тому, що у профорієнтаційній роботі найбільш дієвою формою роботи є безпосереднє спілкування із потенційними абітурієнтами. До того ж, така взаємодія, що ґрунтується на довірі, повазі, врахуванні уподобань молоді тощо, в майбутній освітній діяльності буде сприяти реалізації студентоцентрованого навчання.

 

Сьогодні на кілька наших запитань погодився відповісти випускник Київського професійно-педагогічного коледжу імені Антона Макаренка Кондратенко Ярослав, який виявив бажання вступати в магістратуру на спеціальність «Освітні, педагогічні науки».

Розкажіть будь-ласка про себе.
– Я народився на Київщині в селі Королівка. Цього року закінчив спеціальність 015.09 «Професійна освіта (зварювання)» у Київському професійно-педагогічному коледжі імені Антона Макаренка. Зараз у літній період трохи працюю.

Ярославе, чому Ви вирішили здобувати вищу освіту?
– Може звучатиме дещо пафосно, але я зрозумів, що вища освіта сьогодні – це не лише престижно, але й необхідно. Побудована в майбутньому успішна кар’єра залежить від гідної вищої освіти, що безпосередньо веде до престижної роботи. Крім того, студентські роки в житті кожної молодої людини є найпрекраснішими і найнезабутнішими. Хочу бути в центрі студентського життя.

Звідки Ви дізнались про наш університет?
– По-перше викладачі кафедри педагогіки НУБіП України кілька разів на рік відвідують коледж з метою проведення профорієнтаційної роботи та щороку наших випускників університет запрошує на День відкритих дверей. Перегляд відеороликів про матеріально-технічну базу гуманітарно-педагогічного факультету, знайомство з деканом факультету професором Василем Шинкаруком, завідувачем кафедри педагогіки Русланом Сопівником та викладачами кафедри педагогіки, спілкування зі студентами, представниками студентської організації, роботодавцями тощо справило на мене велике враження. По-друге, значна кількість випускників нашого коледжу щорічно вступають до цього відомого і шанованого закладу освіти, як в магістратуру, так і на бакалаврат. Тому інформація про університет є достатньо поширеною серед наших студентів.

Що стало вирішальним у виборі професії викладача та закладу вищої освіти?
– Навчати молодь! Ця професія завжди є і буде актуальною, адже вона дуже важлива у нашому житті. Людство так влаштовано, що воно перманентно вчить підростаюче покоління тому, що вже вміє саме. Водночас усвідомлюю важливість цієї професії, адже її здобуття вимагає кропіткого навчання та формування себе як високоморальної особистості. Крім цього розумію, що обрана мною професія дозволить вибудувати успішну кар’єру і власне майбутнє. Адже в нас в Україні є значна кількість закладів вищої освіти, куди можна працевлаштуватися за отриманим фахом.

Також для мене головним є навчання в середовищі, де можна отримати ще більше знань, а це можна зробити з талановитими викладачами. Я знаю, що в НУБіП України працюють висококваліфіковані фахівці, які знають свій предмет та постійно удосконалюють методичне забезпечення.

Чи є у Вас хвилювання щодо проведення вступної кампанії у зв’язку із адаптаційним карантином у Києві?
– Звісно є певні хвилювання, адже ситуація з короновірусом у будь-який час може вплинути на корегування термінів подачі документів, проведення іспитів тощо. Але у цьому зв’язку хотілося б відмітити те, що викладачі кафедри педагогіки, зокрема Ви, завжди повідомляєте про перебіг вступної кампанії. До того ж знаю, що при появі у мене запитань, я завжди можу потелефонувати і Ви відповісте на всі питання, що хвилюють.

Які маєте захоплення, чим цікавитесь та про що мрієте?
– Мрію більше присвячувати часу спорту, зокрема бігу. Знаю, що в університеті є потужна спортивна база, де я можу займатися своїм захопленням. Дуже подобається мені у вільний час розбирати різні задачі, пов’язані з електронікою. Обрана мною спеціальність має дві освітні програми «Педагогіка вищої школи» та «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті». Сподіваюсь, що стану здобувачем вищої освіти за освітньою програмою «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті», що дозволить мені моє захоплення пов’язати із професією. А головне, хочу знайти себе у житті та здійснити всі свої мрії!

Що б Ви побажали викладачам та майбутнім студентам НУБіП України?
– Насамперед всім бажаю міцного здоров’я. Вступникам варто побажати наснаги та натхнення, успішного вступу на обрані спеціальності. Викладачам – відпочити під час відпустки та набрати талановитих і творчих студентів.

Дякуємо Ярославу за цікаве інтерв’ю, бажаємо успіхів при вступі.

Бесіду провела професор
кафедри педагогіки Оксана Васюк

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook