Рекомендації МОН щодо організації змішаного навчання у ЗВО

25 червня 2020, 10:36

Міністерство освіти і науки розробило рекомендації щодо організації змішаного навчання у закладах вищої та фахової передвищої освіти. Рекомендації надіслані керівникам закладів та розміщені на сайті МОН.

Рекомендації розроблені робочою групою за участю Науково-методичної підкомісії “Дистанційне навчання” сектора вищої освіти Науково-методичної ради МОН.

Університети та коледжі отримають поради щодо того, як розгорнути змішане навчання, яке нормативне забезпечення та технологічна база для цього потрібні, як підготувати персонал та спланувати навчальний процес. Викладачі у документі знайдуть детальні рекомендації щодо створення або адаптації навчальних курсів, планування результатів навчання та ефективного оцінювання успішності студентів. Рекомендації доповнені чеклістами, прикладами моделей змішаного навчання, матрицями планування курсів та іншими допоміжними матеріалами, які керівники закладів та викладачі можуть використовувати у процесі підготовки до нового навчального року.

Організація змішаного навчання неможлива без використання платформи електронного навчання, що містить систему управління навчанням LMS. Рекомендації дають чіткі інструкції, як обрати та розгорнути навчальну платформу, а також який інструментарій потрібен для створення навчального контенту.

Джерело

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook