90 студентам присвоєно освітній ступінь «Бакалавр» зі спеціальності «Екологія»

17 червня 2020 року
     Відповідно до наказів НУБіП України (від 28.04.2020 року № 320 та від 16.04.2020 року № 263 «З»), впродовж 8-12 червня працювала екзаменаційна комісія для захисту бакалаврських робіт фахівців освітнього ступеня «Бакалавр» зі спеціальності «Екологія» денної та заочної форм навчання.

     У складі комісії під головуванням доктора біологічних наук, професора кафедри екології агросфери та екологічного контролю Віталія Гайченка − доктор сільськогосподарських наук, професор кафедри екології агросфери та екологічного контролю Наталія Макаренко та доктор сільськогосподарських наук, професор кафедри екології агросфери та екологічного контролю Володимир Чайка; призначеним секретарем був кандидат біологічних наук, старший викладач кафедри радіобіології та радіоекології Володимир Іллєнко.
     Ефективність роботи екзаменаційної комісії була зумовлена як організаційними зусиллями самої комісії, так і якістю підготовки процедури захисту робіт через інформаційний ресурс Cisco Webex Meetings. Впродовж п’яти робочих днів захисту комісія заслухала 75 робіт студентів денної форми та 15 робіт – заочної форми.

     На захисті були представлені результати широкого спектру екологічних досліджень в галузі радіоекології, екологічного моніторингу ґрунтів і ландшафтів, моніторингу біорізноманіття, екологічної оцінки антропогенного навантаження на компоненти довкілля та застосування новітніх технологій, моніторингу водних об’єктів, зеленого туризму. При цьому основними вимогами до бакалаврських робіт, які висувала екзаменаційна комісія, були високий науковий рівень та практичне значення досліджень. Враховували також уміння студента продемонструвати широкі фахові знання під час захисту та надати обґрунтовані і професійні відповіді.

     Не залишилися поза увагою кращі роботи студентів. Зокрема, членами екзаменаційної комісії були виділені бакалаврські роботи таких студентів: Єлізавети Кабакової «Синузіальна структура фітоценозу», Марини Штиволоки «Оцінка стану навколишнього середовища методом біоіндикації на прикладі смт Носівка Чернігівської області», Надії Сушко «Екологічна оцінка водно-болотних угідь м. Києва на прикладі Осокорківських озер».

     «Я дуже вдячний викладачам факультету, бо без їх праці таких результатів, мабуть, не було б. Дякую колективу за чудову і плідну роботу! Так тримати!» − підсумував результати захисту Геннадій Ржевський, директор навчально-наукового центру виховної роботи та соціального розвитку. Окрему подяку він адресував ведучому за його майстерність у постановці запитань, які інколи були «рятівним кругом» для студента.
     Він додав, що серед гарно підготовлених студентів, на жаль, є й так званий «баласт», який так і не зумів оцінити важливість тих знань, які викладачі надають студентам, та не усвідомив відповідальність своєї майбутньої роботи. Але загалом, відмітив Геннадій Ржевський, роботи справляють чудове враження і мають отримати подальший розвиток у магістерських та аспірантських дослідженнях, адже їх тематика надзвичайно важлива і актуальна в наш час.

Валерія Бондарь,
заступник декана ФЗРБтаЕ

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook