Факультет землевпорядкування започаткував співпрацю з флагманами аерознімальних та топографо-геодезичних досліджень України ТОВ «Кайлас А» та ABRIS DG

17 червня 2020, 16:39

На факультеті землевпорядкування відбудуться переговори про функціонування спільної лабораторії кафедри управління земельними ресурсами «Автоматизовані системи управління земельними ресурсами» та провідною компанією на ринку аерофотогеодезичних робіт ТОВ «КАЙЛАС А» за сприяння декана факультету землевпорядкування Євсюкова Тараса.
ТОВ «КАЙЛАС А» має багаторічний досвід у сфері аерознімання та здійснює відповідні роботи за допомогою БПЛА літакового типу оснащених всією необхідною технікою для отримання картографії з високоточними геодезичними даними. Використання БПЛА літакового типу у сфері аерознімання дає можливість виконувати великі об’єми робіт при збереженні якості отриманих результатів за короткий період часу.



Дана компанія на чолі з Галайдою Андрієм займається аерознімальними роботами великих територій різних умов складності (рельєфу, рясності вегетації, щільності забудови, завантаженості комунікаціями тощо) та високої геодезичної точності, тематичним обліком земель та впровадженням геоінформаційних технологій на базі аерознімальних робіт.




Партнером «Кайлас А» є ABRIS DG.
ABRIS Design Group має 20-річний досвід проектування та виготовлення легкої та надлегкої авіації, БПЛА, повітряного картографування та моніторингу. БПЛА з власного модельного ряду літають по всьому світу від гарячих пустель Туреччини до крижаних рівнин Антарктиди.


Також варто звернути увагу, що аерофотознімання є одним з методів дистанційного зондування Землі, тобто передбачає отримання інформації про об'єкт без безпосереднього контакту з ним, тому є незамінним способом при картографуванні важкодоступних територій. В порівнянні зі зйомкою з пілотованих літаків БПЛА є компактнішим, оперативнішим, дешевшим та технічно простішим способом. Зйомку з допомогою БПЛА є незамінною при виконанні робіт на великі за площею території та на територіях зі складним рельєфом.
Основною метою даної зустрічі було вирішення питання щодо обладнання лабораторії, заключення договору про співпрацю, передача стендової моделі літака та передачі практичного досвід студентам при використанні безпілотних літальних апаратів для вирішення задач землеустрою.
Сподіваємось, що новий навчальний рік порадує нас не лише початком занять, а і сучасною лабораторією із провідним оснащенням для високоякісної підготовки фахівців землеустрою.

Євген Бутенко,
доцент кафедри управління земельними ресурсами

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook