Науково-технічна рада НДІ здоров’я тварин: дистанційний розгляд дисертаційних робіт продовжується

28 травня 2020 року
     27 травня 2020 року відбулося друге впродовж тижня онлайн-засідання науково-технічної ради НДІ здоров’я тварин на платформі CiscoWebex на чолі з директором НДІ здоров’я тварин, д. вет. н., професором Дмитром Засєкіним. Відповідно до порядку денного було розглянуто дисертаційну роботу та низку нагальних питань.

     У відеозасіданні науково-технічної ради прийняли участь 25 учасників, зокрема 19 членів науково-технічної ради НДІ здоров’я тварин (100 %), науковий керівник здобувача, рецензенти, науково-педагогічні працівники факультету.
     Першим питанням розглядали дисертаційну роботу Олександра Демчишина, здобувача Інституту ветеринарної медицини НААН на тему: «Санітарно-гігієнічне обґрунтування розробки підкислювача «Аквасан» при вирощуванні курчат-бройлерів», поданої на здобуття наукового ступеня кандидата ветеринарних наук зі спеціальності 16.00.06 «Гігієна тварин та ветеринарна санітарія». Науковий керівник: Микола Кухтин – професор кафедри харчової біотехнології і хімії Тернопільського національного технічного університету ім. І. Пулюя, доктор ветеринарних наук, професор. Головував на засіданні професор Дмитро Засєкін.

     Після доповіді Олександра Демчишина питання задавали члени науково-технічної ради: акададемік Микола Цвіліховський, професори Володимир КостюкВолодимир Духницький, Світлана Ткачук, Микола ЗахаренкоВалерій Ушкалов, Ольга Якубчак, Анатолій МазуркевичВіталій Недосєков, Дмитро Засєкін, а також доцент Микола Малюк,.


     Виступили – науковий керівник Микола Кухтин – професор кафедри харчової біотехнології і хімії Тернопільського національного технічного університету ім. І. Пулюя, доктор ветеринарних наук, професор, рецензенти: Лариса Шевченко, д. вет. н., професор та Марія Кучерук, к. вет. н., доцент.

     В обговоренні взяли участь: акад. Микола Цвіліховський, професори Володимир Духницький, Анатолій МазуркевичМикола Захаренко,  Валерій УшкаловОльга Якубчак, Дмитро Засєкін.

     Виступаючі відзначили актуальність обраної теми досліджень, наукову і практичну цінність дисертації. У виступах рецензентів та учасників дискусії було запропоновано скорегувати назву роботи та рекомендувати дисертацію Олександра Демчишина до розгляду в спеціалізованій вченій раді. Обидва рішення було прийнято одноголосно.


     У розділі «Різне» було розглянуто рейтинг кафедр за критеріями оцінювання наукових здобутків НПП впродовж 2019-2020рр., присвячений Дням науки в НУБіП України. Доповідала голова комісії, професор Світлана Ткачук. За результатами проведеної оцінки було визначено трьох переможців:

Місце у рейтингу

Назва кафедри

Кількість балів

1

Біохімії і фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого

28455/2422 на 1 НПП (11,75 НПП)

2

Ветеринарної гігієни імені професора А. К. Скороходька

19644/1310 на 1 НПП

 (15 НПП)

3

Анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад.

 В. Г. Касьяненка

20120/1059 на 1 НПП

 (19 НПП)

     Рішення про затвердження рейтингу кафедр за критеріями оцінювання наукових здобутків НПП впродовж 2019-2020 рр. було прийнято одноголосно. Також було розглянуто, затверджено та рекомендовано до друку науково-методичні рекомендації на тему: «Застосування кормових добавок LG-MAX і Сел-Плекс за виробництва свинини». Автори: д.вет.н., професор Світлана Ткачук, здобувач наукового ступеня кандидата ветеринарних наук Людмила Ткачик. Рецензенти: Яценко І.В., Фотіна Т.І., Томчук В.А.
     Згідно з розпорядженням першого проректора І.І. Ібатулліна було призначено рецензентів для розгляду дисертаційної роботи Руслани Постой, представленої на здобуття наукового ступеня доктора ветеринарних наук зі спеціальності 03.00.13 – фізіологія людини і тварин: Віктора Трокоза, професора кафедри біохімії і фізіології тварин імені академіка М.Ф. Гулого, доктора сільськогосподарських наук, професора; Миколу Малюка, завідувача кафедри хірургії і патофізіології імені академіка І.О. Поваженка, доктора ветеринарних наук, доцента; Миколу Ніщеменка, професора кафедри нормальної та патологічної фізіології тварин Білоцерківського національного аграрного університету, доктора ветеринарних наук, професора. Також було призначено комісію для перевірки наявності та достовірності первинної документації по дисертації: д.вет.н., доцента Наталію Грушанську – голова комісії; д.вет.н., доцента Надію Дишлюк та к.вет.н., доцента Дмитра Криворучка – члени комісії. Голові біоетичної комісії факультету професору Ларисі Шевченко доручено дати фахове заключення за даною дисертацією.
     Рішення було прийнято відкритим голосуванням одноголосно.

Козловська Г.В.,
секретар науково-технічної ради НДІ здоров’я тварин

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook