У землевпорядників активно розпочалася літня сесія

21 травня 2020, 13:57

 Близько 280 студентів факультету землевпорядкування із 9 груп цього вівторка підійшли до складання підсумкового оцінювання знань з дисциплін, що передбачені навчальним планом у весняному семестрі. Відповідно до "Тимчасового порядку проведення літньої екзаменаційної сесії 2019-2020 навчального року в НУБіП України в умовах карантину" всі заліки та екзамени проводяться дистанційно. Вже традиційно викладачі для співбесіди використовують добре зарекомендовані платформи Cisco Webex Meetig, Zoom тощо. А заключне тестування зазвичай відбувається на базі Elearn.

 Деканатом, за порадою навчального відділу, час проведення екзаменів було розведено так, щоб одночасно не працювало декілька груп, адже технічно це створює велике навантаження на платформу Elearn, що призведе до втрати спроби написати тест. Такі речі впливають на кінцеву оцінку, тому й важливо об'єктивно оцінити знання кожного студента. Звісно, що виключно дистанційне написання відповідей не дає повної картини про залишкові знання, саме тому екзаменатори організовують онлайн співбесіди зі здобувачами. Загалом, цього дня екзамени відбувалися на всіх бакалаврських і магістерських курсах. Студенти складали іспити з таких дисциплін:

  • Іноземна мова (викладачі Яна Бут, Катерина Якушко);
  • Українська мова за професійним спрямуванням (викладачі Вероніка Чекалюк, Лілія Шишкова);
  • Інженерна інфраструктура територій (викладачі Оксана Кустовська, Людмила Гунько);
  • Математична обробка геодезичних вимірів (викладачі Євгенія Кривов’яз, Іван Опенько);
  • Земельний кадастр (викладачі Ольга Тихенко, Наталія Бавровська);
  • Землеустрій (викладачі Андрій Мартин, Ірина Колганова);
  • Планування територій населених пунктів (викладачі Наталія Мединська, Олег Цвях);
  • Правовий процес в землеустрої (викладачі Григорій Колісник, Йосип Дорош);
  • Організація землевпорядних робіт (викладачі Наталія Бавровська, Ольга Тихенко).

  


Деканатом факультету землевпорядкування проведено перевірку додержання вимог проведення екзаменів у дистанційній формі, проаналізовано присутність студентів, проведено їхню персональну ідентифікацію і технічну можливість працювати дистанційно.

Звісно, що така форма складання екзаменів є новою та незвичною як для студентів, так і викладачів. Усі без винятку екзаменатори зазначають, що незважаючи на злагодженість у роботі, письмова та усна частина іспиту дистанційно, зайняла набагато більше часу, а ніж традиційне складання. Нинішня ситуація кинула свого роду виклик освітній галузі країни, з яким, наш Університет справляється. Тим самим пандемія дала нам зрозуміти, що потрібно бути гнучкими і вміти швидко перелаштовуватись на нові процеси.

Олександр Шевченко,
заступник декана факультету землевпорядкування

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook