«Що таке потенціал та як ним управляти?» – важливе питання у ракурсі циклу online уроків «Цікаво про економіку»

24 травня 2020 року
     Продовжуючи активну профорієнтаційну роботу 22 травня 2020 відбувся черговий урок спільного освітнього проєкту кафедри менеджменту імені професора Й. С. Завадського та КОКПНЗ «Мала академія наук учнівської молоді» – «Цікаво про економіку» на тему «Потенціал підприємства та як ним управляти». Спікером уроку була доцент кафедри менеджменту імені професора Й. С. Завадського Ганна Харченко.

Лектор почала свій виступ із цитат відомих людей про потенціал та наголосила, що у кожного із нас є свої можливості, фізичні та моральні якості, які допомагають досягати власних цілей.
 
 
 
Потому доповідач зазначила, що конкурентної позиції на ринку, забезпечення ефективної діяльності підприємства можливо досягти лише за умови реалізації якісних організаційно-управлінських рішень. Це безпосередньо залежить від рівня потенціалу підприємства та розміру його прихованих резервів.
Ганна Харченко висвітлила термін «потенціал», охарактеризувавши різні підходи до визначення даного поняття. Значної уваги було приділено ресурсному та системному підходах, оскільки саме різні види ресурсів та їх взаємозв’язок лежать в основі існування та ефективного функціонування будь-якої організації.
 
  
 
Окремо лектор зупинилася на різних видах потенціалів, а саме: економічному, виробничому, трудовому та ресурсному, було висвітлено основні їх особливості та складові, вплив кожного з елементів на сукупний потенціал підприємства.
Наступним кроком заняття було розкриття питання управління потенціалом підприємства. Викладач зупинилася на основних функціях управління потенціалом, а також навела приклади управління окремими складовими потенціалу на сучасних підприємствах.
 
 
Закінчуючи online урок, викладач подякувала присутнім за увагу та процитувала відомого американського психолога Дейла Карнегі: «У нас у всіх є можливості, про які ми навіть не підозрюємо. Ми здатні робити те, про що навіть не можемо мріяти. Але якщо ви ніколи не зважитеся, то ніколи не дізнаєтеся свій потенціал, свої можливості». 
 
 
Лектор запросила слухачів до майбутньої співпраці у новому для себе статусі «студента НУБіП України».
Відеозапис заходу можна переглянути на YouTube
  
План подальших online-уроків за посиланням:
https://nubip.edu.ua/node/76426  та
https://kyivobl-man.in.ua/tsikavo-pro-ekonomiku-onlajn-lektsiyi-vid-naukovtsiv-natsionalnogo-universytetu-bioresursiv-ta-pryrodokorystuvannya/#disqus_thread 
Аліна Троян,
доцент кафедри менеджменту ім.професора Й.С. Завадського
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook