Дистанційне навчання – перспективний напрям сучасної освіти

14 квітня 2020 року

У зв’язку з оголошеним карантином, навчальний процес НУБіП України не зупиняється. На сьогоднішній день сфера інформаційних технологій надає унікальні можливості для забезпечення дистанційного навчання. 

Сьогодні є дуже багато можливостей, тож викладачі та студенти можуть налагоджувати співпрацю у будь-який зручний спосіб.

Викладачами факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК сформований перелік завдань на період карантину, які студенти повинні виконати згідно з навчальними планами.
Завдання сформовані на опрацювання лекційного матеріалу та теоретичної частини лабораторних робіт. Викладачі якнайкраще хочуть донести знання використовуючи різні шляхи комунікації.

Так, старший викладач  Очколяс О.М. проводить активну онлайн-роботу зі студентами 3 курсу з дисципліни «Технологія жирів та жирозамінників». Студенти своєчасно виконують навчальну роботу на порталі ЕНК, в разі виникнення питань щодо виконання завдань, вони мають можливість звернутися за допомогою до викладача через додаток Viber або через електронну пошту.  

Студенти мають можливість ознайомитися з лекційним матеріалом та переглянути презентації. Всі теми робіт розглядають згідно з календарним планом вивчення дисципліни. Надзвичайна ситуація, оголошена Урядом України, дає можливість всебічно випробувати нові форми навчання. Визначити всі позитивні сторони сучасних методів дистанційного навчання та визначити їх слабкі місця, які необхідно удосконалювати в подальшій роботі.

Студенти разом з викладачем  розглянули тему «Майонези та продукти типу майонезу», тож було розглянуто наступні питання:
1. Формування асортименту та споживчих властивостей майонезу.
2. Технологія виробництва майонезу.
3. Вади майонезу та способи їх запобігання у виробництві.

4. Пакування та зберігання продукції.

Вивчили вади майонезу та способи їх запобігання, а також основні причини виникнення дефектів майонезу (наявність гіркого смаку в майонезі , газоутворення, бомбаж).

Студенти відповідально підходять до дистанційного навчання, щоденно завантажують на перевірку практичні та самостійні роботи. Через велике відвідування порталу ЕНК, інколи уповільнюється робота.

  

 

Для зручності опрацювання теоретичного матеріалу, студентам надається перелік додаткових інтернет-джерел за темами, які вивчаються.

Контроль за виконанням завдань студентами, здійснюється на електронній платформі університету Elearn, за допомогою електронних скриньок викладачів.

 Мисан Оксана,

студентка  1 курсу факультету харчових

технологій та управління якістю продукції АПК

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook