ERASMUS+ відкриває нові можливості (France, Lille)

7 квітня 2020 року
    Вже другий семестр моє життя тече в незвичному для мене руслі. Якщо Ви запитаєте мене: «Чому так?». Для цього пояснення тільки одне, я студентка, яка навчається за програмою ERASMUS+. Багато хто з вас чув про цю програму, але я впевнена, що мало хто знає, які можливості та перспективи вона відкриває перед студентом.
    Якщо ти хочеш навчитися чогось нового, побачити світ і познайомитися з іншими культурами, то ERASMUS+ - це саме те, що тобі потрібно.
Я хочу поділитися власним досвідом навчання за кордоном, можливо мої слова допоможуть комусь нарешті наважитися на щось нове та цікаве, яке точне не буде зайвим в житті та розкриє нові грані.
   Розпочнемо з того, що моє навчання проходить у Франції в місті Лілль (в одному з найбільших міст Франції). Місто – старовинне та дуже гарне, фламандська архітектура та багаточисельні кафе з ароматною та неймовірною смачною випічкою не можуть залишити тебе байдужим. Лілль відомий своєю гостинністю та відкритістю, величні вежі, які нависають над тобою, заворожують своєю величчю. Palais des Beaux-Arts de Lille викликає захоплення кількістю відомих шедеврів мистецтв. Це друга галерея за величиною після Louvre у Франції. Також, слід зазначити, що місто розташоване поряд з Бельгією, тому вплив цієї країни значний на місцеве населення та кухню. Йдучи вулицями просто дух захоплює від аромату вафель з начинкою (місцевою візитівкою). Самі люди дуже привітні, але рівень англійською бажає кращого, проте це не заважає налагодити з ними дружні стосунки.
 
 
 
    Тепер поговоримо про навчання. Не буду говорити, що дуже класно і легко. Потрібно готувати себе до труднощів, проте це того варте. Кожного дня дізнаєшся щось нове. Особисто в мене був матеріал, який я вивчала в Україні, але він подається зовсім по-іншому. В кожній країні своє бачення. Недарма кажуть, що скільки людей в світі, стільки ж думок. Така ж ситуація і з навчанням. Якщо в наших університетах навчання направлено на індивідуальну роботу, то в європейських вузах на колективну. Це дуже важко. В кожного своя думка, але з іншого боку результат може перевершити очікування. Головне переступити своє Я.
 

     І звичайно ж подорожі. Графік канікул у Франції відрізняється від нашого. Кожні півтора місяця тиждень для відпочинку після сесії. Звичайно можна поїхати додому до рідних і відпочити, але коли ти живеш в Європі і можеш купити дешеві квитки до будь-якої країни, ти не можеш згаяти таку можливість, просто використовуєш її.
Інколи буває дуже важко, чужа країна, інша мова і зовсім не схожі на нас люди, але це ніщо порівняно з тим, що я отримую тут.
 
Дарина Миргородська
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook