ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ ЗА СТАНДАРТАМИ ДЛЯ СТУДЕНТІВ КАФЕДРИ СТАНДАРТИЗАЦІЇ ТА СЕРТИФІКАЦІЇ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ПРОДУКЦІЇ

3 квітня 2020 року
НУБіП України, Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК

Наразі, через карантин, всі студенти опинились у полоні своїх комфортних домівок.

Та чи є це приводом для припинення навчання?

Я вважаю, що ні!

Гарна новина в тому, що зараз 2020 рік і людство має величезні ресурси для розв’язання такої проблеми. Це рішення – онлайн платформи для дистанційного навчання.

Наш університет давно взяв на озброєння провідні сучасні освітні технології. А сьогодні Національний університет біоресурсів і природокористування України вже може пишатися своєю системою дистанційної освіти - досконало розробленою і неодноразово відрегульованою на практиці. Кожного року все нові і нові студенти надають перевагу саме такому типу навчання.

Студенти НУБіП України отримують доступ до повних електронних конспектів лекцій, презентації та відео заняття з навчальних дисциплін, в передбаченому  обсязі для денної і заочної форми навчання. Ознайомлюватись з електронними курсами наших викладачів Ви можете вдома, на роботі або навіть в інтернет-кафе.

 

    

Що ж таке дистанційне навчання?

Дистанційне навчання – це віртуальний науково-навчальний простір, організований у спеціально створеному освітньому середовищі за допомогою використання сучасних інформаційно-комунікативних технологій.

Дистанційне навчання звільняє від необхідності відвідувати навчальний заклад у визначений розкладом час.

Студенти самі регламентують час занять і навчаються, коли їм зручно. Перевагами дистанційної освіти є те, що така форма навчання дає можливість підвищити якість освітніх послуг шляхом залучення до підготовки та проведення дистанційного навчання, створення навчальних Web-ресурсів висококваліфікованих викладачів, фахівців-практиків з різних галузей. Дистанційне Інтернет-навчання сприятливо позначається і на особистісному розвитку, підвищуючи рівень самоорганізації і відповідальності, удосконалюючи рівень комп’ютерної грамотності.

    

Як дистанційне проходить навчання на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК?

«Вміти ефективно працювати на відстані, добре розумітися на технологіях та бути медіаграмотним — надважливі навички 21 століття» так вважають викладачі із кафедри стандартизації та сертифікації с.\г. продукції.

Викладачі підготували та атестували електронні навчальні курси для студентів ОС  «Магістр» за спеціальністю 152 «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка» освітньої програми «Якість, стандартизація та сертифікації».

За допомогою платформи elearn НПП кафедри навчають працювати із онлайн-сервісами та матеріалами для самопідготовки, створювати відеоконференції, завантажувати файли з роботами, проходити і здавати тестування. Викладачі в свою чергу, створюють цікаві практичні та самостійні роботи, модулі, курсові роботи,контролюють виконання завдань, надають консультації студентам та ставлять бали у журналі оцінок, проводять підсумкові атестації.

Взагалі для навчання “на відстані” потрібно мати сильну мотивацію й самоорганізацію, бо, як було сказано, дистанційне навчання – це, передусім, самоосвіта, тобто здатність студента працювати самостійно. Для когось це є перевагою, а для когось, навпаки, – недоліком, – все залежить від людини та її характеру. Для наших студентів - магістрів це є величезним плюсом, вони можуть спокійно займатися навчанням і паралельно працювати за спеціальністю.

    

 

Які ж враження у наших студентів від дистанційного навчання?

—Сказати просто "дякую" нашим викладачам - не сказати нічого. Вивченням даної спеціальності я займаюся трішки більше ніж пів року. Але вже встиг переглянути та засвоїти багато матеріалу. А дистанційне навчання підштовхнуло до більш активного їх застосування. Новими і вражаючими є всі дисципліни кафедри. Щира подяка  факультету і кафедрі та бажаю всім міцного здоров'я, достатку та миру.

(магістр 1 року навчання Михайло Толочко)

 

— Під час карантину я вирішила поїхати додому до батьків  і адаптуватися до дистанційного навчання вже там. Спочатку було дуже важко, багато матеріалу та ще й завдань, які ми маємо виконувати без звичної допомоги, порад викладачів. Та ще постійно хочеться побути довше в ліжечку,подивитися телевізор або просто побайдикувати. Але ж потрібно навчатися… Тому в день на навчання я виділяю  кілька годин. Стараюся виконувати всі завдання, які нам дають викладачі. Дякую їм за постійне стимулювання до навчання.

(магістр 1 року навчання Світлана Садомака) 

 

— Коли я змінив фах і обравзовсім іншу спеціальність, то із першого заняття для мене все було новим. Але дякуючи викладачам, у меневідразуз'явилося бажання вчитися і опрацювати нові знання. Для мене весь навчальний матеріал є надзвичайно корисним для саморозвитку і майбутньої професії.Коли почався карантин, нас перевели на дистанційне навчання і тут хочеться сказати велике дякую усім викладачам за електронні курси тому, що ми можемо спокійно навчатися вдома, не відриваючись від ліжка.Такі курси допомагають  нам рухатись вперед та застосовувати інновації. Щиро вдячний за навчання. Всім бажаю здоров’я.

(магістр 1 року навчання Павло Бондаренко)

 

— В період карантину намагаюсь не виходити на вулицю без необхідності. Дистанційне навчання є зручним та легким тому, що я можу навчатися вдома. Я думаю, нашим викладачам, те ж зручно проводити пари онлайн. Стараюся кожного дня виділяти час на навчання, приблизно по чотири години. Всі викладачі ведуть активну переписку зі мною для кращого засвоєння знання і правильного виконання завдань, за що і вдячна їм. Я вважаю, що плідна співпраця принесе свої плоди, а саме омріяний диплом, можливо і червоний.

(магістр 1 року навчання Христина Луканюк)

 

Порада від НПП кафедри для  всіх освітян в умовах тривалого карантину — «Без паніки». Видихніть, заземліться, заваріть улюбленого чаю чи кави з молоком та перш за все напишіть для себе інструкцію про те, за яким принципом влаштуєте навчання зі своєї дисципліни. Свідома та відповідальна робота викладача під час дистанційного навчання напряму відобразиться на роботі студента.

Отже, пам'ятаємо використання прогресивних технологій та сучасних методів допомагає нам підготувати фахівців, що не загубляться та не розгубляться на ринку праці.

 

     

 

Тетяна Розбицька,

асистент кафедри стандартизації та
сертифікації с.\г. продукції

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook