Студенти ОП «Професійна освіта» продовжують плідно навчатись завдяки дистанційним формам навчання

2 квітня 2020, 15:04

Кафедра педагогіки НУБіП України усвідомлюючи необхідність збереження освітнього навчального середовища, й неперервності професійного становлення майбутніх педагогів у таких непростих умовах, як запровадження тотального карантину й неможливістю продовжувати навчання у звичних умовах в стінах університету, а також слідуючи наказу ректора НУБіП України Ніколаєнка Станіслава Миколайовича, й настановам і вказівкам декана гуманітарно-педагогічного факультету Шинкарука Василя Дмитровича активно застосовує систему дистанційного освітнього середовища.

Так, зокрема, існуючу в Національному університеті освітню систему Elearn з метою забезпечення візуального і акустичного контакту із майбутніми фахівцями спеціальності 015 «Професійна освіта» було доповнено системою програмного вебінарного забезпечення «Zoom.us».

Особливістю цієї системи є те, що вона є абсолютно безкоштовною, і дозволяє підключати значну кількість користувачів, планувати вебінари наперед, завантажувати навчальний контент, вести письмовий чат.

Ця прекрасна система застосовується зокрема для проведення семінарських занять з «Професійно-педагогічної етики». На цьому тижні студентська група разом із викладачем – Прохорчуком Олександром Михайловичем обговорили питання педагогічної моралі й моральної свідомості викладачів. Цікавим було також те, що студенти мали змогу вступати у дискусію, переглядати навчальний контент навіть не застосовуючи ПК, а просто використовуючи власні смартфони.

Після закінчення семінару була запланована наступна лекція про почуттєвий компонент моралі викладача.

Студенти відмітили, що в такому форматі проведення занять вони не відчувають дискомфорту й готові працювати в такому режимі до тих пір, поки не закінчиться карантин, хоча деякі відмітили, що дещо скучили за рідними стінами нашого славетного університету.

Олександр Кучай,
доцент кафедри педагогіки

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook