Кафедра міжнародного права та порівняльного правознавства цілком і повністю забезпечує освітній процес - дистанційно

26 березня 2020 року

     В зв’язку з запровадженням карантину в державі, навчальний процес нажаль призупинено. Тому, науково-педагогічні працівники кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства перелаштувалися на організацію освітнього процесу – дистанційно.
     На сьогоднішній день, в нашій країні нараховується значна кількість різних платформ, щодо активного спілкування та он-лайн навчання. Серед, яких слід відмітити власну університетську платформу «Elearnе», яка себе зарекомендувала, як надійна та дієва база для вивчення та опрацювання дисциплін. Разом з нею працює платформа «ZOOM», яка є лідером у сфері інтернет-конференцій, та надає можливість проводити он-лайн лекції, дискусії, обговорення. Також слід відмітити і звичайні месенджери, такі як: Viber, Telegram, та WhatsApp, які допомагають організувати швидко цей освітній процес.

     Використовуючи всі ці платформи науково-педагогічні працівники кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства у 2-му начальному семестрі, повністю забезпечують викладання навчальних дисциплін, як для «Бакалаврів» так і для «Магістрів» за спеціальністю 081 «Право».
     Зокрема, професор Віктор Ладиченко разом з асистентом Наталією Кідаловою викладають навчальну дисципліну «Конституційне право України», де використовуючи платформи «Elearn», «ZOOM» та «Viber» повністю забезпечили навчальний процес з вказаної дисципліни. Студенти 1-го курсу юридичного факультету готуючись до складання модульної контрольної роботи, слухають он-лайн лекції та виконують індивідуальні завдання.


     Професор Інна Курило полюбляє працювати на електронній платформі «Elearn» пояснюючи це тим, що це дуже зручний метод роботи зі студентами. По-перше студенти завжди он-лайн, як за комп’ютером так і за звичайним мобільним телефоном і по-друге перевірка різного виду робіт запрограмована, чим зменшує навантаження на викладача. Тому викладання навчальної дисципліни «Міжнародне право» проходить у зручний для студентів спосіб та збільш інтенсивним, цікавим вивченням.

     Доцент Євгеній Шульга разом зі студентами юридичного факультету та студентами факультету транспортних технологій, використовують атестовані електронні курси «Основи правової культури та митної справи» та «Міжнародне право енергетичної безпеки» на платформі «Elearn». Робота проходить успішно, завершується опрацювання 1-го модулю та йде підготовка до складання комплексної модульної роботи.

     Доцент Людмила Головко використовуючи електрону платформу «Elearn» провидить дистанційне навчання по дисципліні «Порівняльне правознавство». Студенти 4 курсу ознайомлюються з лекціями, презентаціями, відеоматеріалами та відповідно виконують практичні та самостійні завдання. Спілкування зі студентами відбувається на форумі «Viber» та через e-mail.

 

   Доцент Сергій Кідалов також використовує електронну платформу «Elearn», де працює зі студентами для вивчення навчальної дисципліни «Міжнародний захист прав людини». Робота триває успішно, студенти опрацьовують лекційний матеріал,презентації, та надсилають свої результати виконаних робіт на e-mail. Що стосується роботи Юридичної клініки «Захист та справедливість», яку він очолює то вона також працює дистанційно. Наразі клініка здобула можливість участі у проекті правової просвіти фінансової грамотності, який реалізується за ініціативи USAID «Трансформація фінансового сектору» за підтримки Асоціації Юридичних Клінік України. А тому, враховуючи початок впровадження та реалізації даного проекту – роботи в юридичній клініці вистачає. В дистанційні формі проходять обговорення щодо формування плану заходів, які можуть бути проведені юридичною клінікою та готуються різні правові ігри в стилі Street Law, які будуть проведенні або дистанційно або вже після закінчення карантину в державі.

Доцент кафедри
Сергій Кідалов

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook