Освітній процес на кафедрі терапії і клінічної діагностики триває: навчаємось дистанційно

26 березня 2020 року

 

Згідно з наказом ректора № 247 від 11.03.2020 «Про заходи НУБіП України у зв’язку з оголошенням карантину», із 12.03.2020 до 03.04.2020 заняття на кафедрі терапії і клінічної діагностики проводяться у дистанційному режимі з використанням відповідних електронних навчальних курсів, розміщених на порталі НУБіП України (http://elearn.nubip.edu.ua/).

Завдяки платформі Eleаrn, вивчення клінічних дисциплін ефективно продовжується в онлайн режимі. Система дозволяє студенту легко виходити на зв’язок з викладачами практично в будь-який час, для уточнень незрозумілих моментів використовувати чати, а також дозволяє студенту самостійно оцінювати свої знання та відслідковувати динаміку.
За допомогою навчально-інформаційного порталу студенти мають можливість через Інтернет ознайомитися з навчальним матеріалом,  виконати практичне завдання та відправити його на перевірку, пройти електронне тестування тощо.
Зокрема, на кафедрі терапії і клінічної діагностики для вивчення дисципліни «Клінічна діагностика хвороб тварин» для студентів 2-го скороченого курсу (3 групи) та 3-го основного курсу (6 груп) спеціальності 211 та групи студентів спеціальності 212 було розміщено чітке інформування щодо завдань, які необхідно виконати протягом періоду карантину.
За 12 діб карантину, станом на 23 березня 2020 року, студенти 2 скороченого курсу зробили більше1380 переглядів необхідних завдань та надіслали 184 відповіді на поставлені завдання.
 
Студенти 3 курсу за 12 діб карантину, станом на 23 березня 2020 року, зробили більше 2970 переглядів необхідних завдань та надіслали 262 відповіді на поставлені завдання.
Форми діяльності для студентів у навчальних курсах найрізноманітніші: представлення відповіді на поставлені завдання, створення презентацій, порівняльних таблиць, розробка протоколу дослідження тварини за наявності хвороб органів дихання, травлення, серцево-судинної системи, тощо.
Студенти 4 курсу 1-7 груп за період карантину під час вивчення дисципліни «Внутрішні хвороби тварин», станом на 23 березня 2020 року, зробили більше 1500 переглядів необхідних завдань та надіслали 121 відповідь на поставлені завдання.
Зазначимо, що у наш час вже нікого не здивуєш наявністю ПК та Інтернету вдома. Це, в свою чергу, дає невичерпні можливості для саморозвитку, тренування інтелекту та пам’яті, розширення світогляду, ерудованості, вдосконалення чи підвищення кваліфікації. Звичайно, для того щоб стати висококваліфікованим лікарем ветеринарної медицини, необхідно поєднувати дистанційне навчання з відвідуванням лабораторних і практичних занять. Проте, в умовах карантинних обмежень, завдяки платформі Elearn, студенти мають змогу набувати професійних знань, не виходячи із дому.
Для викладачів ситуація вимушеної ізоляції дає можливість випробувати нові форми викладацької діяльності, знайти слабкі сторони розроблених курсів та максимально удосконалити їх.
 
Завідувач кафедри терапії і клінічної діагностики, доцент Віталій Костенко

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook