Важливість використання електронних навчальних курсів при підготовці майбутніх фахівців всіх спеціальностей.

23 березня 2020 року

 

Використання комп’ютерної техніки у повсякденному житті значно впливає на різні сфери діяльності людства, не є винятком і освітній процес. Сьогодні комп’ютерні технології й електронні навчальні курси (ЕНК) не лише «укріпили позиції», довівши свою ефективність, але й стали невід’ємною, важливою складовою навчального процесу!

       

З кожним роком, інтерес педагогів і студентів до дистанційного навчання (он-лайн), а відповідно і до використання ЕНК зростає у геометричній прогресії. Вагомою перевагою електронного курсу є можливість здобувати знання вдома, у зручний час, що стало надзвичайно актуальним і необхідним під час глобальної пандемії спричиненої вірусом COVID-19. Крім того, створення такого курсу не вимагає великих матеріальних затрат, дозволяє охопити велику кількість студентів. Лекції та лабораторні (практичні, семінарські, контрольні, тести і.т.п.) структуровані за темами, містять ілюстрації, таблиці, мультимедійні та інтерактивні компоненти, елементи самоконтролю. Дуже важливо, що викладений матеріал можна вдосконалювати і доповнювати. Викладач має зворотній зв'язок з користувачами свого курсу, а тому може контролювати рівень засвоєння матеріалу.         На жаль, поки що навчальні курси он-лай не можуть повністю замінити «очне» навчання, особливо, для дисциплін, котрі потребують практичної роботи, наприклад, проведення різних експериментів у лабораторії, у польових умовах.

 

Як показав досвід використання ЕНК співробітниками кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води (кафедрою вже розроблено  17 таких курсів) це значно організовує, дисциплінує та підвищує рівень засвоєння знань здобувачами всіх форм навчання та спеціальностей, а на сьогодні є єдиною альтернативою продовження навчального процесу.

 

Оксана Тонха

Декан  агробіологічного факультету

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook