Юлія Слюсаренко - обираю перспективний фах на ринку праці – «Захист і карантин рослин»

18 березня 2020 року
Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології

Юлія Слюсаренко - обираю перспективний фах на ринку праці –

«Захист і карантин рослин»

 

У житті кожної людини не так вже багато ситуацій, коли доводиться здійснювати глобальний вибір, який впливає на всю подальшу долю. Один з них молодим людям доводиться робити ще у школі. Це вибір майбутньої професії. І віднестися до цього вибору потрібно як до початку нового цікавого життєвого етапу, а не як до необхідності.

Такий вибір став актуальним і для Юлії Слюсаренко

Розкажи про себе.

В цьому році я закінчую 11 клас Богданівського навчально-виховного комплексу Київської обл.

Чому вирішила здобувати вищу освіту?

На мою думку, здобувати, чи не здобувати вищу освіту - особистий вибір кожного. Але освіта дає нам щось значно цінніше, те, що не можна затвердити печаткою, те, що лишається глибоко у серці. Наявність диплому дійсно не визначає те, якою є людина, це всього лише документ.

Чому вирішила обрати саме фах захисника рослин у НУБіП України?

Неодноразово чула від родичів, що в НУБіП України є цікава спеціальність, яка поєднує безліч цікавих напрямків та є перспективною для ринку праці «Захист і карантин рослин». Це саме та спеціальність, що поєднує знання з біології, екології, поширення та особливостей розвитку комах, збудників хвороб рослин (грибкових, бактеріальних, вірусних); забезпечує фітосанітарний контроль насіннєвого і садивного матеріалу, рослин, зокрема і того, що надходить з-за кордону.

Які переваги НУБіП стали вирішальними у виборі закладу вищої освіти?

Від викладачів університету, що проводили профорієнтаційну роботу в нашій школі, дізналася про переваги, які надає університет при підготовці до вступу. Вирішила відвідувати підготовчі курси з біології та математики. Спробувати свої сили в Олімпіаді для вступу в НУБіП України та ґрунтовніше поповнити свої знання з профільних предметів.

Чим цікавишся окрім навчання?

Звісно у випускному класі зовсім мало вільного часу. Проте цікавлюся літературою і біологією. Люблю музику.

Маю сильне бажання стати студенткою факультету захисту рослин, біотехнологій та екології спеціальності «Захист і карантин рослин».

 

Розмову вела Оксана Сикало,

заступник декана факультету

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook