Дніпропетровська область: вогнеборці ліквідували займання у лісовому масиві

9 березня 2020 року
Дніпропетровська обл., Україна

У Дніпропетровській області 90 відсотків лісів є рукотворними.

Ліс є джерелом кисню, а отже і життя на землі. Збереження лісу – одна із основних задач збереження життя на планеті, а завданням кожного свідомого громадянина є дбайливе ставлення до нашої природи.

Причиною лісових займань частіше за все стають: викинуті палаючий сірник чи недопалок, багаття, розведене у місцях з підсохлій травою, свідомий підпал трави на лісових галявинах, прогалинах або стерні на полі біля лісу, а також проведення господарських робіт.

Ймовірно через одну з цих причин і виникло займання у селі Зелений Гай Петропавлівського району. Так сьогодні, 9 березня, о 14:50 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу. За викликом направлено відділення 57 державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області.

Прибувши на місце, вогнеборці встановили, що пожежа виникла у лісовому масиві. Вогнем знищено молоді насадження дерев, суху траву та підстилку листяного лісу на площі 1 га. Пожежу локалізовано о 15:26 та ліквідовано о 16:01.

До гасіння займання залучено 5 чоловік особового складу та 1 одиницю пожежно-рятувальної техніки Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області, а також співробітників та спеціальну техніку лісового господарства.

Джерело: https://dsns.gov.ua

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook