Нішеві культури в Україні: перспективи і технології вирощування спаржи та шафрану - тренінг для

5 березня 2020 року

 «Нішеві культури в Україні. Спаржа, шафран. Технологія та перспективи» - саме такий тренінг проведений для студентів факультетів агробіологічного та захисту рослин, біотехнологій та екології. Програма тренінгу включала розгляд практичних завдань та обговорення питань учасників тренінгу. Захопливу лекцію про нішеві культури презентували спікери: Віталій Шакало – засновник ФГ «Шафран Любимівський»;   Василь Поліщук – генеральний директор ТОВ «АВ ЛІХТ».

Питання , які були розглянуті на семінарі:

- спаржа та шафран - це «нішеві культури» чи перспектива українського фермера!?

- площі вирощування шафрану та спаржі в світі та Україні;

- з чого розпочинати;

- технологія вирощування спаржі та шафрану, від підготовки поля до готової продукції для покупців;

- доробка та переробка продукції. Додана вартість для бізнесу;

- рецепти приготування спаржі та шафрану;

- інвестиції на одиницю площі;

- державні програми та підтримка по розвитку спаржі та шафрану.