Автоматники закріплюють свої компетентності

3 березня 2020 року
   Завжди на кафедрі автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка високо «тримали планку» якісного освітнього процесу. Але час пливе і сьогодні для нього є актуальними формування у студентів індивідуальної освітньої траєкторії і набуття студентами соціальних навичок (soft skills) упродовж періоду навчання. Маючи такі вихідні дані науково-педагогічні працівники кафедри творчо підходять до реалізації навчального процесу, використовуючи можливості роботодавців та їх партнерів.

     І цим повною мірою скористалися студенти спеціальності автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології 2-го курсу скороченого терміну, магістри і аспіранти. На запрошення компанії «Європейська Консалтингова Група», 27 лютого поточного року вони прибули до її офісу, де відбулися лекційні заняття. Вони були органічно поєднані із модулем дисципліни «Основи наукових досліджень», де в університеті аналітично розглядалися питання «Аналіз часових рядів» і «Методи дослідження і організація експерименту».
      Оскільки ринок електроенергії України лише тільки формується, то предметом досліджень на занятті були процеси, що відбуваються на ньому. Але є великий досвід інших країн Європи і Америки, тому темою лекції було обрано надзвичайно актуальну «Енергетичні компанії та їх відношення до фінансових ринків: на прикладі компанії NextEra Energy, Inc.», слоганом якої є «Ми лідер галузі, який створює робочі місця, приносить економічні вигоди та інвестує в інфраструктуру в Америці». Спікером зустрічі був фінансовий консультант Олександр Моїсеєнко. Окрім лекції, для студентів буде проведено тренінг, де будуть відпрацьовані у т.ч. і навички soft skills.

     Студенти із цікавістю прослухали лекції. Було дуже багато питань, на які кваліфіковано, із прикладами нашого і зарубіжного ринків, відповів Олександр. Навіть були зроблені певні прогнозні оцінки від впливу коронавірусу на світовий енергетичний ринок.
    Фішкою занять була анкета, де студенти повинні були відтворити отримані знання. А двоє найкращих будуть мати змогу долучитися до співпраці в компанії!

     А у фіналі слово студентам:
Нетребовська Юля: «…Завдяки цьому тренінгу я дізналась багато стосовно бізнесу на ринку електроенергії, роль біржи в ньому. Мова і захопленість своєю справою лектора, приємно вразила і через це добре сприймалась подана інформація. Із задоволенням відвідала б іншу частину лекцій. Дякую за надану можливість».
Марченко Влад: «Дуже сподобалися лекції, як для загального розвитку, так і для повсякденного життя. З’явилася зацікавленість щодо ринку криптовалюти, дуже хотілося б послухати іще лекцію щодо цього ринку».
Могилко Анна: «На мою думку, це була цікава та пізнавальна лекція. Кожен зрозумів і виніс для себе корисну інформацію. Таких лекцій має бути більше, для того щоб розвиватися в усіх сферах».
Криворучко Тетяна: «На даній лекції ми здобули нові знання. Зрозуміли, що у поза навчальний час також можна проводити, розвиваючи себе, цікаво та легко. Сподіваюся, що в майбутньому ще буде можливість відвідати такий курс».
Скорич Влад: «Дуже цікава лекція. Фінансову грамотність слід ввести у навчальний процес, тому що багато хто не знає як правильно керувати своїми фінансами».


     Окремо хотілося виразити слова вдячності за професіоналізм фінансовому консультанту Олександру Моїсеєнку і директору компанії «Європейська Консалтингова Група» Петру Костюку.

Володимир Решетюк,
доцент кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook