Віктор Литвиненко - учасник Всеукраїнського семінару, присвяченого сучасним підходам та методам діагностики, лікування та профілактики хвороб бджіл

21 лютого 2020, 13:25

Якість та безпечність продуктів бджільництва потребують додаткової уваги як за реалізації на території України, так  і при експорті відповідно до міжнародних вимог. Перед країною постає необхідність у системному підході до гарантування безпечності та якості меду, що вимагає впровадження знань нормативно-правових актів, настанов, порядку їх здійснення та виконання особливо щодо нових методів лікування з адаптацією до чинних стандартів ЄС та Світової організації торгівлі. У зв’язку з цим за розпорядженням т.в.о. голови Держпродспоживслужби України О. П. Шевченко 17-19 лютого 2020 року у м. Яремче був проведений Всеукраїнський семінар на тему: «Сучасні підходи та методи діагностики, лікування та профілактики хвороб бджіл».

У роботі семінару взяли участь начальники протиепізоотичних відділів головних управлінь Дежпродспоживслужби областей, директори регіональних державних лабораторій Дежпродспоживслужби областей, представники наукових установ, громадських спілок пасічників та пасічники.

Від НУБіП України доповідав за темою «Заходи із профілактики та ліквідації асоційованих хвороб бджіл» Віктор Миколайович Литвиненко, доцент кафедри епізоотології та організації ветеринарної справи. Він зосередив увагу на особливостях захворювань бджіл з асоційованим перебігом, передумовами яких на сьогодні є розповсюдження вароозу та хронічна інтоксикація бджолиної сім’ї засобами захисту рослин. Відповідно до стандартів ЄС та кодексу здоров’я наземних тварин за МЕБ, змінюються підходи в лікувально-профілактичних заходах з бджільництва. На факультеті ветеринарної медицини Литвиненком В.М. проводяться заняття для групи магістрів з вибіркової дисципліни "Анатомія та фізіологія бджіл", на яких зосереджується увага на особливостях фізіології та будови особин бджолиної сім’ї, захворюваннях бджіл та їх вплив на безпечність і якість продукції бджільництва. Студенти забезпечені лабораторним обладнанням для діагностики захворювань і допоміжною літературою.

Віктор Литвиненко

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook