Навчання аспірантів факультету харчових технологій за темою: «Управління і контроль якості та розробка стандартних операційних процедур»

14 лютого 2020 року
м. Київ

Аспіранти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК  Тетяна Розбицька та Владислав Дудченко з 10 по 14 лютого 2020 року взяли участь у семінарі "Системи управління якістю: управління і контроль якістю та розробка стандартних операційних процедур (СОП)" в рамках концепції «Єдине здоров'я».

Програма семінару включала такі теми:

 

День  1:

Сесія

Tема

 

9:30 – 10:00

 

Реєстрація і збір проєктів СОПів

 

10:00 – 10:30

 

Попереднє тестування

 

10:30 – 10:50

1

Вступ, цілі та очікування

 

10:50 – 11:30

2

Приміщення та лабораторна безпека

 

11:30 – 11:45

 

Перерва на каву

 

11:45 – 13:00

3

Обладнання

 

13:00 – 14:00

 

Перерва на обід

 

14:00 – 15:15

4

Закупівлі та інвентарний облік

 

15:15 – 16:15

5

Поводження зі зразками та їх транспортування

 

16:15 – 16:30

 

Перерва на каву

 

16:30 – 17:00

6

Контроль якості – введення

 

17:00 – 18:00

7

Контроль якості – кількісний метод

 

День 2:

Сесія

Tема

 

9:00 – 10:15

8

Контроль якості – якісний метод

 

10:15 – 11:30

9

Оцінка якості в лабораторії

 

11:30 – 11:45

 

Перерва на каву

 

11:45 – 13:00

10

Зовнішня оцінка якості в лабораторії

 

13:00 – 14:00

 

Перерва на обід

 

14:00 – 15:15

11

Норми та акредитація

 

15:15 – 16:30

12

Управління персоналом

 

16:30 – 16:45

 

Перерва на каву

 

16:45 – 18:00

13

Обслуговування замовників

 

День 3:

Сесія

Tема

9:00 – 10:15

14

Управління позаштатними ситуаціями

10:15 – 11:30

15

Постійне поліпшення системи управління якістю

11:30 – 11:45

 

Перерва на каву

11:45 – 13:00

16

Управління документацією та записами

13:00 – 14:00

 

Перерва на обід

14:00 – 15:15

17

Управління інформацією

15:15 – 16:30

18

Організація

16:30 – 16:45

 

Перерва на каву

16:45 – 18:00

19

Групове обговорення питань поліпшення системи управління якістю в лабораторії та пріоритизації цілей та завдань

           

День 4:

Сесія

Назва

9:00 – 11:00

20

Розробка, оцінка, валідація та впровадження Стандартних операційних процедур (СОП)

11:00 – 11:15

 

Перерва на каву

11:15 – 12:00

21

Роль СОП у системі управління якістю 

12:00 – 13:00

22

Роль СОП у системі управління біоризиками

13:00 – 14:00

 

Перерва на обід

14:00 – 14:30

23

Групове обговорення ідей – Розробка переліку СОП

14:30 – 16:00

24

Розробка стратегії написання та підтримки СОП

16:00 – 16:15

 

Перерва на каву

16:15 – 18:00

25

Інтерактивна сесія – Структура та  розробка СОП

День 5:

Сесія

Назва

9:00 – 10:00

26

Поради щодо написання короткого однозначного документа

10:00 – 11:00

27

Інтерактивна сесія – Розгляд прикладу погано написаної СОП

11:00 – 11:15

 

Перерва на каву

11:15 – 12:00

28

Валідація та контроль змін у СОП

12:00 – 13:00

29

СОП як навчальний документ

13:00 – 14:00

 

Перерва на обід

14:00 – 16:30

30

Інтерактивна сесія – написання СОП

16:30 – 16:45

 

Перерва на каву

16:45 – 17:30

 

Заключне тестування та оцінка знань учасників

17:30 – 18:00

 

Підведення підсумків та закриття семінару

 

Семінар пройшов від імені Програми зменшення біологічної загрози (ПЗБЗ), що виконується як частина співпраці між Урядом України та Сполучених Штатів Америки, та проводиться  компанією «Блек енд Вітч» (B&V).

Проводили п’ятиденне навчання спікер,  міжнародний науковий експерт Мартін Адамс, GSSHealth, керівник Програми глобальної охорони здоров’я разом із співробітниками компаній B&V/Metabiota.

Семінар спрямований на розвиток навичок з управління та контролю якістю і створення СОП, необхідних для кінцевої акредитації лабораторії, шляхом надання допомоги з початкової розробки СОП і впровадження СУЯ. 

 

Упродовж реалізації програми всі учасники мали унікальні можливості для власного професійного розвитку, та збагачення досвіду завдяки зусиллям іноземного експерта, а також безперешкодному спілкуванню із колегами учасниками.

 

Дякуємо всім організаторам за професійно надану інформацію по навчанні, за час та знання, витрачені на нас. Дякуємо за поради, розуміння, терпіння і чудове роз’яснення матеріалу.

Навчання пройшло із задоволенням, легко, цікаво.

Бажаємо Вам здоров’я, терпіння і професійного росту.


 Тетяна Розбицька
асистент кафедри стандартизації та
сертифікації сільськогосподарської продукції

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook