Практична підготовка – складова підготовки майбутніх офіцерів запасу

21 січня 2020 року
     На кафедрі військової підготовки в період з 20 січня до 1 лютого 2020 року проводиться навчальний збір з студентами першого року навчання. На навчальному зборі проводяться комплексні практичні заняття.

     Військовий збір розпочався з військового ритуалу «Підняття Державного прапора України».

     Комплексні практичні заняття проводяться після опанування студентами теоретичної складової первинної військово-професійної підготовки (навчального матеріалу передбаченого програмою військової підготовки на перший рік навчання).
     Зміст комплексних практичних занять складає тактична, розвідувальна, інженерна, психологічна підготовка, військова топографія, підготовка зі зв’язку, радіаційний, хімічний, біологічний захист, військово-медична, вогнева, стройова підготовка, статути Збройних Сил України та їх практичне застосування.

     Комплексні практичні заняття спрямовуються на вивчення студентами досвіду бойових дій підрозділів та військових частин Збройних Сил України набутого під час виконання бойових завдань в зоні проведення операції об’єднаних сил, з метою формування у них високих морально-психологічних, військово-професійних та лідерських якостей для подальшого виконання військового обов’язку за призначенням.
     Особлива увага під час проведення комплексних практичних занять звертається на психологічну підготовку тих, хто навчається, з метою формування у них психологічної стійкості та психологічної готовності до бою. Для цього в практику навчання вносяться елементи небезпеки та ризику з урахуванням ретельно продуманих заходів безпеки.

     На завершальному етапі проведення комплексних практичних занять, отримані знання та вміння будуть оцінені за результатами комплексного контрольного заняття.

Анатолій Есаулов,
завідувач кафедри військової підготовки

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook