З глибоким сумом сповіщаємо, що пішов з життя відомий педагог, вчений-лісівник Поляков Олександр Васильович

14 січня 2020 року

 

12 січня 2020 року на 85 році життя зупинилося серце талановитого українського вченого,  досвідченого педагога, доцента

 

Полякова Олександра Васильовича.

 

     Олександр Васильович Поляков народився 10 лютого 1935 року в м. Слов’янськ Донецької області. Вищу освіту здобув у 1958 році на лісогосподарському факультеті Української академії сільськогосподарських наук (нині НУБіП України). Впродовж наступних шести років одержав практичний досвід, працюючи в лісгоспах у Казахстані та на Чернігівщині. Проте непересічні аналітичні здібності та тяга до знань повернули його до навчання в аспірантурі при кафедрі лісової таксації Української сільськогосподарської академії, що визначило його долю як вченого, викладача та організатора навчального процесу.

     Після захисту кандидатської дисертації в 1967 році Поляков О.В. пройшов шлях від асистента до доцента кафедри, виконував обов’язки заступника декана лісогосподарського факультету, очолював методичну комісію. Виробничий досвід дозволив успішно викладати студентам «Організацію та планування лісогосподарського виробництва», а неабиякі математичні здібності – активно впроваджувати в навчальний процес інформаційні технології. Наукові інтереси вченого пов’язані з оптимізацією використання лісових ресурсів, а найвідомішою розробкою стала «Адаптивна сортиментація лісосічного фонду», ефективно впроваджена у виробничу діяльність багатьох підприємств.

     Поляков О. В. був надзвичайно працьовитою людиною і не залишав наукову роботу до кінця своїх днів. Він вирізнявся вимогливістю, глибоким проникненням суті проблеми, постійними науковими пошуками і таким запам’ятався кільком поколінням студентів-лісівників.

 

Колектив університету відчуває велике горе і висловлює співчуття родині і близьким. Світла пам’ять про відомого вченого, педагога й організатора навчального процесу назавжди залишиться в наших серцях.

 

Ректорат, профспілкова організація
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook