Поліпшувати якість підготовки інженерних кадрів

8 січня 2020 року
     Різдвяні свята хоч дещо і пригальмовують виробничі проблеми, але не знімають їх. І другий день Різдва в університеті пройшов у їхньому вирішенні. Зокрема, за результатами крайньої на сьогодні наради з планування ректор Станіслав Ніколаєнко провів робочу зустріч за участю начальників відділів – навчального Оксани Зазимко і навчально-методичного Лариси Кліх та керівництва механіко-технологічного факультету, що стосувалася реорганізації кафедри тракторів, автомобілів та біоенергосистем.

     Стурбованість очільника університету, який за першою вищою освітою інженер-механік, роботою цього підрозділу очевидна: кафедра дуже відповідальна, адже формує важливі професійні навички.
     Станіслав Ніколаєнко цікавився укомплектуванням штату – як НПП, так і техперсоналом, наявними навчальними площами і лабораторіями, поставив задачу викладати дисципліни у відповідності до вимог дня та з врахуванням досвіду українських і зарубіжних технічних вишів.

     Декан механіко-технологічного факультету Ярослав Михайлович і завідувач кафедри Геннадій Голуб представили концепцію перебудови роботи її колективу. На сьогодні кафедра має 14 приміщень, з них 8 – для проведення лабораторних занять, де загалом студенти виконують 60 робіт. Зокрема це лабораторії палива, автомобілів, дослідження мобільних енергетичних засобів та інші. Саме це – дослідження – і має бути в них основним, підкреслив ректор. І кожна лабораторія повинна мати свою родзинку, на яку б студент звертав увагу.

     Станіслав Ніколаєнко висловив своє бачення змін – технічних і навчальних – та ряд слушних зауважень, як от необхідність дублювання технічних термінів англійською мовою. А також доручив допрацювати перелік лабораторних робіт, грунтуючись на якому скласти конкретний список необхідного обладнання і приладів, рекомендував представникам кафедри тракторів, автомобілів та біоенергосистем відвідати провідні українські виші, де готують фахівців за цим профілем, і Кременчуцький нафтопереробний завод.

     Все це має за мету покращення практичної складової підготовки фахівців технічного профілю.

Валентин Обрамбальський
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook