Науковці НДІ лісівництва та декоративного садівництва прозвітували про результати виконання НДР у 2019 році

18 грудня 2019 року
     13 грудня 2019 року у НДІ лісівництва та декоративного садівництва заслухали проміжні та остаточні звіти про науково-дослідні роботи, що фінансуються за рахунок Державного бюджету, інших підприємств й організацій, а також ініціативних тематик за 2019 рік.

     У звітному році зусилля науковців НДІ лісівництва та декоративного садівництва та ВП НУБіП України «Боярська ЛДС» були спрямовані на проведення фундаментальних та прикладних досліджень з актуальних проблем лісівничої наукисадово-паркового господарства і охорони природного навколишнього середовищапідвищення продуктивності лісових екосистем.

     У межах згаданих пріоритетних напрямів наукових досліджень науковці НДІ лісівництва та декоративного садівництва безпосередньо здійснювати дослідження за такими основними науковими спрямуваннями:

  • наукові основи прогнозу росту основних лісотвірних порід України;
  • практичні засади фітодизайнологічної екотрансформації насаджень ландшафтів мегаполісів;
  • науково-методичне забезпечення створення геопорталу для оцінювання ризику, прогнозування та попередження природних пожеж у Поліссі України;
  • сучасні методи дендрорекультивації лісових земель Житомирської області, порушених внаслідок видобутку бурштину;
  • біотехнологічні рішення збереження генофонду історично цінних багатовікових дерев;
  • науково-методичне забезпечення розвитку інвентаризації лісових ресурсів;
  • науково-методичні засади та інформаційний інструментарій оцінювання первинної продукції і потенціалу біомаси лісів Українських Карпат;
  • прикладні рішення оцінювання впливу порушень у лісових екосистемах на вуглецевий цикл;
  • методичні основи та інформаційне забезпечення оцінювання екосистемних функцій лісів природно-заповідного фонду Полісся України.

     Результати виконання НДР за згаданими напрямами у вигляді остаточних та проміжних звітів були представлені керівниками на розгляд комісії інституту. Загалом, комісією розглянуто та затверджено звіти за результатами виконання 9 бюджетних тематик (у тому числі 1 фундаментальна), 22 ініціативних6 госпдоговірних та 4 грантових міжнародних досліджень.

     За результатами виконання НДР протягом звітного року науковцями НДІ лісівництва та декоративного садівництва опубліковано: монографій – 23, посібників і підручників – 10, брошур – 1, довідники, словники – 2, наукових статей – 111, у тому чисті опублікованих у міжнародних виданнях – 8, у фахових (вузівських виданнях) – 67, в міжнародній базі Scopus та Web of science – 18, в інших міжнародних наукометричних базах – 18; тез доповідей – 258, у тому чисті у міжнародних виданнях – 14, патентів – 17, авторських свідоцтв – 21, науково-методичних рекомендації – 7.

     За результатами обговорення звітів науково-дослідних робіт комісією одноголосно прийнято рішення про їх високий рівень та відповідність сучасним викликам, що стоять перед лісовою та природоохоронною галуззю України.

Р. Василишин,
директор НДІ лісівництва та
декоративного садівництва

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook