Не все на світі продається. І це основна ідея вистави "Доктор філософії", яку відвідами слухачі магістратури першого року навчання

18 грудня 2019 року
Національний академічний театр російської драми ім. Лесі Українки

   Студент є носiєм певної моралі, що виховується, як пiд час навчально-виховного процесу, так і середовищем особистого буття. Значний потенцiал морального впливу на студентiв мають бесiди на моральну тематику, зустрiч з видатними особистостями, читання художньої лiтератури, відвідування драматичних театрів. Такий культурно-виховний простор формує студента передусім як громадянина, як інтелігентну особистість, як культурну людину. От і студенти першого року магістратури групи АІ-1901 шукали відповіді на одвічні питання у творчості Браніслав Нушич на виставі Національного академічного театру російської драми ім. Лесі Українки "Доктор філософії". І відповідь наступна: не все на світі продається і не все  оцінюється  грошима.

    У цій виставі зроблено спробу ще раз привернути увагу до проблеми торгівлі дипломами про вищу освіту, званнями, науковими ступенями.

  Чому варто піти на виставу Доктор філософії? Це можливість оцінити гострий гумор, який не дасть занудьгувати, отримати відповідь автора постановки на питання, чи все можна купити, дізнатися, виведуть ошуканців на чисту воду.

   Браніслав Нушич навіть власну біографію розповів з гумором. Творіння драматурга ХХ ст. просякнуті сатиричними нотатками, для них характерні гострі повороти сюжету, інтрига і точне розуміння людської душі і психологічних мотивів. Комедія, актуальна в 1970-х не розгубила гостроти, і навіть знайшла нові фарби. Головних персонажів ви точно знайдете в сучасному суспільстві ...

    «Доктор філософії» - історія про добропорядних батьків і дітей, яких зараз би назвали «золотою молоддю». Комерсант Живота Цвійовіч мріє про прекрасне майбутнє для свого сина. Ось тільки сам Мілорад захоплений посиденьками з красивими дівчатами за келихом шампанського, але точно не справами батька. І що з таким робити, якщо не віддати на навчання? Точніше не самого сина, а тямущого хлопця Велимира - він і статтю в журнал напише від імені Мілорада, і диплом з печаткою отримає - не кого-небудь, а «Доктора філософії» ... Ось тепер заживе Мілорад і без їхньої допомоги: в дружини візьме дочку самого Міністра залізничних шляхів разом з величезним приданим, і його, звичайно, визнають, у вищому світі. Він досягне справжнього успіху, добробуту, поваги важливих людей. Головне, щоб хлопця ніколи не запитали, на чиїх теоріях він базувався, коли писав статтю «Динамічний механізм підсвідомості» ... Але ж запитають ж - і далі починається все найцікавіше.

    Як повернеться доля, і чим закінчиться ця історія?  Не будемо руйнувати інтригу. Сходіть і вам обовязково сподобається.

Куратор групи АІ-1901 Ачкевич Оксана Миколаївна 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook