Молоді вчені презентували результати наукових досліджень

13 грудня 2019 року
     Координаційна рада з питань науково-технічної діяльності під головуванням першого проректора Ібатулліна І. І. завершила 2019 рік обговоренням результатів наукової діяльності молодих вчених у рамках проектів, які фінансуються Міністерством освіти і науки України. Державне фінансування за шістьма такими проектами – понад 3 млн. грн.

     Відкриваючи засідання, Ігор Ілліч, зупинився на актуальних завданнях, що стоять перед вченими університету на найближчий період, окреслив перспективи фінансування наукової діяльності у 2020 р. та зосередив увагу присутніх на підготовці звітних матеріалів за результатами діяльності 2019 року.

     Свої дослідження у напрямі розробки трансформаційної стратегії державного регулювання інформаційного простору як соціально-економічного чинника національної безпеки України представила Ірина Вороненко.

     Про хід виконання теоретично-експериментального обґрунтування механізмів комплексної взаємодії фітотоксичних чинників на процеси, що зумовлюють продуктивність сільськогосподарських культур доповіла Наталія Нестерова.
     Здобутки колективу авторів, спрямовані на розробку ресурсоефективних режимів вирощування овочевої продукції в тепличних комплексах представила Алла Дудник.

     Наталія Голембовська виступила зі звітом про хід виконання досліджень наукових основ створення комплексу технологій виробництва продуктів для дитячого і дієтичного харчування.

     Про основні елементи системи формування та реалізації лідерського потенціалу молоді об'єднаних територіальних громад України говорила керівник теми Наталія Морозюк.
     Юрій Ромасевич до уваги присутніх представив звіт за результатами першого етапу виконання наукових досліджень з розроблення високоефективних автоматичних регуляторів.

     Найважливіші результати роботи,отримані молодими вченими викликали зацікавленість членів координаційної ради, що свідчило про актуальність обраних наукових напрямів. Під час обговорення, досвідчені науковці підкреслювали практичну спрямованість та інноваційну складову отриманих даних.

     Після активного обговорення, прийнято рішення схвалити заслухані звіти та клопотати перед Міністерством освіти і науки України щодо доцільності подальшого виконання наукових робіт молодих учених.

     Традиційно начальником планово-фінансового відділу НДЧ Валентиною Шостак було підсумовано результати використання бюджетних коштів за статтями витрат і доведено до відома очільників наукових підрозділів інформацію про стан наповнення спецфонду у 2019 році. Також на засіданні було обговорено монографії та рекомендовано їх на розгляд вченої ради університету.

Ольга Сніжко,
науковий співробітник науково-організаційного відділу НДЧ
Фото: Олександр Каплаух

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook