Магістр із захисту рослин Олександр Ронсевич про навчання в Університеті Франції

12 грудня 2019 року
Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології

Моя мета – стати науковцем:

Магістр із захисту та карантину рослин

Олександр Ронсевич про навчання в Університеті Франції

 

 

 Успішний захист дипломної роботи – і омріяне звання магістра-дослідника із захисту рослин отримує Олександр Ронсевич. Проте цьому передувала кропітка робота і тривале навчання як в Україні, так і за кордоном. В магістратурі він навчався паралельно в НУБіП України за спеціальністю «Захист і карантин рослин» та в університеті ISA Lille у Франції за програмою інженера-магістра - Sustainable management of pollution. Можливість пройти річне навчання у Франції стало можливим завдяки міжнародному договору який підписаний між Національним університетом біоресурсів і природокористування України та французькою вищою школою сільського господарства ISA Lille. Фінансування відбувалось за кошти міжнародної організації з програм навчання Erasmus + для студентів за умовами програми від ISA Lille.

 

 

За період навчання Олександр суттєво підвищив свій рівень володіння англійською мовою із середнього (B1) до високого (C1), що дозволило на сучасному рівні виконувати новітні проекти з розробки систем очищення ґрунту, води та повітря від різних джерел забруднення (метаболітів, важких металів, нафтових продуктів, викидів газів автомобілів тощо). Деякі проекти стосувались дослідження забруднення навколишнього середовища і в Україні, зокрема - вивчення екотоксикології джерел забруднення, ризику впливу на здоров’я людей, а також поширення окремих збудників хвороб. Завдяки успішному навчанню та високим досягненням при здачі проектів, Олександр Ронсевич підготував обгрунтовану заявку щодо отримання стипендії від урядової організації (Campus France) у Франції. Позитивне рішення щодо затвердження його як стипендіата від Campus France, дозволило подати заяву на навчання і на другий рік в ISA Lille, а також трьохмісячне стажування у Нідерландах в Університеті Вагенінгена (Wageningen University and Research). Темою досліджень було вивчення впливу паразиту кліща Варроа щодо медоносної бджоли а також допомога науковцям у фіксуванні та відео зйомці процесу проведення і високої оцінки польового експерименту (Contribution to field work and audio-video material for Protocol Natural Resistance Selection).

 

 

 

 

Другий рік навчання дозволив отримати сертифікат з англійської мови TOEIC на рівень B2 (825 баллів), а також сертифікат з Французької мови на рівень B1, що дозволило отримати диплом інженера який високо цінується в навчальних закладах та компаніях у Європейському Союзі, у Швеції в Університеті Лунд (Lund University), із можливістю працювати польовим помічником для науковців, і займатися відбором проб, гемолімфи та нектару бджіл, а також обробкою зразків для відправки в міжнародні наукові лабораторії за темою стажування - Pesticide exposure and health of honey bees in relation to crop system and landscape context.

 

 

Зі слів Олександра Ронсевича: «Я задоволений, що обрав спеціальність «Захист і карантин рослин» в НУБіП України. Вдячний за можливість отримати сучасні професійні знання, під час навчання в Україні та можливість навчатися за кордоном. Протягом двох років отримав надзвичайно важливий та цінний досвід науково-навчальної роботи і спілкування у науковому середовищі, виконання високопрофесійних проектів, участі в наукових європейських конференціях. Хочу щоб збулася мета – стати високопрофесійним науковцем та досвідченим виконавцем міжнародних грантів у вищих навчальних закладах України та  Європи». Безпосередня робота з професійними менеджерами компаній, професорами та студентами з різних країн світу змінили його світогляд та підхід до виконання новітніх наукових досліджень. Досить вагомим є те, що дипломи вітчизняного та закордонного рівнів дозволяють працювати та проходити навчання в аспірантурі різних країн світу, зокрема, в Європейському Союзі.

 

Заступник декана факультету захисту рослин,

біотехнологій та екології

Оксана Сикало

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook