На кафедрі фінансів пройшов третій конкурс інвестиційних проєктів

10 грудня 2019 року
     2 грудня 2019 р. на кафедрі фінансів відбувся ІІІ конкурс інвестиційних проєктів для студентів спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» в рамках вивчення дисциплін «Інвестування», «Проектне фінансування» та «Фінансовий менеджмент».

     Для розробки інвестиційних проєктів були створені робочі групи, які працювали протягом вересня – листопада 2019 р. На конкурсі проєкти представляли керівники груп. Зокрема, Ігнатенко Іванною був представлений проєкт з надання послуг громадського харчування та інтелектуального збагачення, а саме літературне кафе «Book Hоuse».

     Лазуренко Ілля представив проєкт по наданню послуг громадського харчування з екологічно чистих продуктів «Pelmeny.ua». Даний проєкт призначений для широкого кола споживачів зокрема, студентів, людей пенсійного віку, який носить соціальний характер, тобто надаються знижки зазначеним клієнтам. З метою покращення продовольчої безпеки країни, забезпечення населення молоком та м’ясом, Черниченко Руслан представив проєкт по організації молочно-товарної ферми на прикладі ТОВ «Щаслива яловичина». Даний проєкт передбачає залучення інвестицій терміном на 9 років.

     Кушим Юлія представила інвестиційний проєкт у розширення діючого виробництва молочної продукції Житомирського молокозаводу. Метою є збільшенням асортименту виробництва морозива та молочних продуктів, а також розширення ринків збуту з терміном окупності у три роки. Цікавий інвестиційний проєкт по вирощуванню лаванди був представлений Черкесенко Катериною. Даний продукт не досить поширений на території України і має практичну цінність для косметичної і харчової галузі. Особливість проекту полягає у невеликих витратах, швидкому терміну окупності та високій прибутковості.

     Актуальним на сьогодні був представлений проєкт Рєпки Євгенії по вирощуванню екологічно чистих продуктів, зокрема, полуниці у парниках і теплицях. Даний проєкт не залежить від природно-кліматичних умов, швидкий термін окупності, можливість отримання доходу протягом року. Не менш цікавим був проєкт Погорілого Владислава з організацій бізнесу та відкриття міні-броварні з терміном окупності у 3 роки. Що має на меті виробництво натурального пива з кращих сортів ячменю, використовуючи іноземні технології.
     Представлені інвестиційні проєкти були актуальними, цікавими та різноплановими. Вони містили розрахунки інвестованих коштів, а саме чистої теперішньої вартості, внутрішньої норми доходності, рентабельності інвестицій та терміну окупності.

     Комісія у складі завідувача кафедри фінансів Давиденко Н.М., доцента Скрипник Г.О., доцента Буряк А.В. та ст. викладача Тітенко З.М. у ході жвавого обговорення визначили переможців та нагородили їх грамотами: І місце отримала Шиян Карина, ІІ місце – Черкесенко Катерина, ІІІ місце – Ігнатенко Іванна із своїми командами.

 

Михайло Буряк,
асистент кафедри фінансів

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook