В Ірпінському економічному коледжі завершилася декада циклової комісії фінансово-економічних та облікових дисциплін

28 листопада 2019 року
     У рамках декади циклової комісії фінансово-економічних та облікових дисциплін у Відокремленому підрозділі університету «Ірпінський економічний коледж» проведено заходи, спрямовані на розвиток творчої активності студентів, формування наукового світогляду, мотивації до навчання.

     Декаду розпочато проведенням віртуальної подорожі у світ фінансів з метою ознайомлення студентів І курсу спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» з майбутньою професією. Викладачі циклової комісії фінансово-економічних та облікових дисциплін Іванова С.М. і Чайка Л.В. ознайомили студентів з перевагами обраної ними професії, професійними навичками та якостями, якими повинен володіти успішний спеціаліст. Викладачі акцентували увагу на тому, що фахівці сфери фінансів можуть працювати в банку, в страховій компанії, в кредитній організації, а також мати власний бізнес. Тому випускники цієї спеціальності можуть у будь-який час знайти вигідне місце роботи.

     Викладачі облікових дисциплін Лісовська Н.В. та Талько Т.В. провели гру-вікторину «Бухгалтер – запорука професійного успіху» серед студентів І курсу спеціальності «Облік і оподаткування». Вікторина проходила в 4 етапи. Серед завдань були питання на кмітливість, розв'язання нестандартних задач, конкурс презентацій «Бухгалтер – очима студента». Завдання гри-вікторини спрямовані на розвиток логічного мислення, кмітливості, точності, виховання у здобувачів освіти ділової і професійної активності та формування здатності працювати в колективі і самостійно, приймати професійні рішення. Проведення гри-вікторини та її результати переконали присутніх, що вивчати фахові дисципліни можна й у цікавій ігровій формі, а активність студентів, інтерес до обраної професії й жага до перемоги стали цьому незаперечним підтвердженням.

     З метою розвитку цифрової компетентності учасників освітнього процесу, удосконалення навичок роботи із сучасними інформаційно-комунікаційними технологіями, різними онлайн-сервісами, створення умов для самореалізації та самоствердження студентів викладач інформаційних систем і технологій в обліку Сиротенко А.О. провів веб-квест «Супербухгалтери». У ході виконання пошуково-пізнавальних, проблемних завдань веб-квесту студенти знаходили, опрацьовували та аналізували необхідну інформацію, користуючись інтернет-ресурсами.

     До участі в декаді було запрошено і учнів Ірпінського ліцею №3. Викладачі Кошик В.В. та Черненька Л.Б. презентували для учнів економічні спеціальності та провели гру-вікторину «Економічний вернісаж».
     У ході зустрічі педагоги продемонстрували переваги навчання в коледжі як структурному підрозділі Національного університету біоресурсів і природокористування України та можливості в майбутньому продовження навчання за ступеневою освітою в університеті. Також надали інформацію про сайт коледжу, на якому можна ознайомитися з навчальним закладом, організацією освітнього процесу у коледжі та слідкувати за головними подіями коледжанського життя. 
     Учні випускного класу ліцею брали активну участь у грі-вікторині, переможці відзначені призами.

     Викладач облікових дисциплін Черненька Л.Б. провела гру-вікторину «Як ми знаємо дисципліну «Контроль і ревізія» зі студентами ІІІ курсу економічного відділення, які опановують спеціальність 071 «Облік і оподаткування»
     Учасники гри-вікторини продемонстрували вміння застосовувати теоретичні знання на практиці, здатність працювати командами, майстерність виконання завдань, проявили логічне мислення відповідаючи на питання з використанням ігрової навчальної платформи «Kahoot!». Найкращі знання продемонстрували студенти Олійник Іван, Ветькало Лариса, Левковська Інна.
     Гра, проведена з використанням ІКТ та інтерактивних методів навчання, викликала неабиякий інтерес у вболівальників.

     Заключним заходом став огляд відеороликів на тему «Майбутня професія очима студентів», знятих студентами груп ІІІ курсу спеціальності «Облік і оподаткування» та «Фінанси, банківська справа та страхування». Автори відеороликів презентували своє бачення майбутньої професії, її значення для забезпечення конкурентоспроможності сучасного підприємства. Найвищу оцінку глядачів здобув відеоролик студентів Яцентюк Анастасії, Чайки Владислава, Левковської Інни, Барабаш Вікторії, Музиченка Петра.

     Серед студентів ІІ та ІІІ курсів економічного відділення були проведені олімпіади з дисциплін «Економіка підприємства» та «Фінанси підприємств». Переможцями олімпіад стали: Литвинчук Анна, Козиревич Ганна, Обрусний Владислав, Барановський Дмитро – з дисципліни «Економіка підприємства»; Левковська Інна, Крило Каріна, Кулаковська Юлія, Устименко Марія, Багірова Євгенія – з дисципліни «Фінанси підприємства».

      Заходи, проведені в рамках декади циклової комісії, показали, що наші студенти можуть і вміють бути креативними та ініціативними. Переможців олімпіад та конкурсів нагороджено грамотами та солодкими призами.

Світлана Іванова,
голова циклової комісії фінансово-економічних
та облікових дисциплін
Ірпінського економічного коледжу
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook