В Агрокебетах відбувся цикл лекцій від Willem Nammensma, Нідерланди

27 листопада 2019 року
     19-22 листопада 2019 року студенти проекту "Агрокебети" гостинно приймали гостьового лектора Willem Nammensma з Нідерландів.

     Вільям - директор компанії "Farming together", голландський фермер, що виріс на батьківській фермі, розміром близько в 150 га в Нідерландах. Протягом 2009-2014 років Вільям Намменсма працював в компанії "Мрія" та координував напрям вирощування картоплі. Цього року Вільям управляє 435-ма гектарами в Німеччині та консультує швейцарську ферму завбільшки 50 га з вирощування цикорію. Також він є офіційним консультантом Європейського банку реконструкцій та розвитку, консультантом проектів в Німеччині, Росії, Чилі, Польщі, Грузії. З січня 2020 року Вільям Намменсма повертається в Україну та приступає до виконання обов'язків директора з виробництва картоплі Continental Farming Group (загальною площею під вирощування картоплі - 2000 га).

     Перша лекція Вільяма була присвячена тим ключовим аспектам, що роблять агроефективним сільськогосподарське виробництво.

     Основі напрямки від Вільяма Намменсма до успішного агромайбутнього наступні:
1. Підвищення якості ґрунту.
2. Зменшення використання "вичерпних ресурсів".
3. Мінімізація кількісті викидів, що загрожують навколишньому середовищу.
4. Розширення біорізноманіття.

     Значна частина першої зустрічі Вільяма із студентами була присвячена питанням кругової економіки та факторів, що її визначають. 

  

     Також відбулась зустріч Вільяма Намменсма з Анатолієм Остапчуком, деканом факультету аграрного менеджменту, на якій Вільям поділився приємними враженнями від активності студентів проекту "Агрокебети", проговорили особливості функціонування ринку землі в ЄС та ситуації в Україні. 

  

     Далі  говорили про політичний, соціальний та економічний тиск, що відчуває сільське господарство в наш час. І тут Вільям зупинився на тій ситуації, що нині виникає в Нідерландах із фермерськими страйками та яка реакція суспільства на сільськогосподарське виробництво загалом.

     21 листопада 2019 року студенти разом з Вільямом вирушили на практичне виїзне заняття на виробничі потужності групи компаній ІМК.

Щиро вдячні компанії ІМК за гостинність та прийом студентів!

Олена Ковтун,
координатор міжнародних
програм факультету аграрного менеджменту

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook