X Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених «Інформаційні технології: економіка, техніка, освіта»

18 листопада 2019 року
     13-14 листопада на базі факультету інформаційних технологій відбулася ювілейна Х Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених «Інформаційні технології: економіка, техніка, освіта», учасниками якої стали студенти, аспіранти та молоді вчені.

     Вже кілька років наші молоді вчені користуються системою е-конференцій для супроводу конференції. Цього року для участі у конференції зареєстровано 160 учасників з вітчизняних та зарубіжних закладів освіти, подано 145 тез доповідей.
     Пленарне засідання вітальним словом відкрив конференцію начальник науково-дослідної частини НУБіП України Володимир Отченашко, який акцентував увагу на важливості та креативності заходу, побажав молодим вченим плідної роботи та цікавих дискусій.

      Заступник декана факультету Наталія Клименко розповіла про програму конференції, роботу секцій, постерну презентацію магістрів другого року навчання та закликала студентів до активностей в рамках проблем, що будуть обговорюватися. Модератори конференції, наші молоді вчені, асистент Дар’я Ящук та доцент Вадим Шкарупило жваво та цікаво провели пленарне засідання у форматі обговорень кожної доповіді.

     На пленарному засіданні молоді вчені, аспіранти та магістри доповіли про свої дослідження, їх результати та перспективи розвитку, а саме були підняті тематики: 

  • «Роль індикативної вартості в формуванні попиту та пропозиції на освітні послуги в ЗВО України»( аспірантка кафедри економічної кібернетики Інна Костенко),
  • «Загальна характеристика і перелік задач АСУ інфрачервоної сушки зерна» (здобувач кафедри комп’ютерних систем і мереж Матус Юрій),
  • «Краудфандинг платформа як середовище формування бізнес компетентності майбутніх аграріїв» (докторантка кафедри інформаційних та дистанційних технологій Альона Нєлєпова),
  • «Аналіз сучасних підходів (засобів) інвестування для вирішення задач кібербезпеки» (аспірантка кафедри комп’ютерних систем і мереж Любов Плиска),
  • «Digital divide в Україні та шлях подолання» (магістр кафедри економічної кібернетики 2 року навчання Ірина Штанько),
  • «Огляд рішень реалізації систем прогнозування появи шкідливих речовин у рослинах» аспірант кафедри комп’ютерних наук Олександр Гудзь).

     Після виступів на пленарному засіданні робота конференції продовжилася у форматі секційних засідань, де обговорювалися питання моделювання, цифрових трансформацій та інформаційних технологій в природокористуванні, прикладних інформаційних систем, сучасних технологій проектування комп’ютерних систем і мереж та інформаційно-комунікаційних технологій в освіті.

Наталія Клименко,
заступник декана факультету з навчальної роботи
Дар’я Ящук,
секретар конференції
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook