Футуроголічний погляд на майбутнє нашої планети крізь неймовірні окуляри української художниці

14 листопада 2019 року

Студенти й викладачі університету побували на урочистому відкритті грандіозного міжнародного проекта Ольги Кошелєвоі - «Глобальний погляд». Старт у Києві, а далі Нью Йорк, Майямі, Європа... Ольга Кошелєва бачить світ крізь призму мистецтва й пропонує зазирнути кожному у її великі окуляри. Широко форматні полотна, динамічні інсталяції та експерементальні дизайнерські колекції - це життя киянки... Творчість талановитої української художниці зачаровує і дивує.

 

Ольга епатажна і життєрадісна, обожнює носити власноруч розфарбовані сонцезахисні окуляри, щодня дивиться на світ з дитячою посмішкою, а мистецтво для неї і є життя —активний, стрімкий і радісний рух. Талановита художниця: багатогранна та сповнена драйву, впевнена, що мистецтво повинно бути зрозумілим для кожного глядача, випромінювати енергію та дарувати позитив. Ольга свідомо ігнорує гостросоціальні, релігіозні та політичні теми, натомість її хвилює космічне життя, філософія гедонізму, внутрішній світ людини. Звичайні, на перший погляд, речі перетворюються в шедеври. Велосипед, крісло, ванна — це спроба для Ольги оживити мистецтво, показуючи зв'язок між повсякденним життям та «високим, вічним».

Мені разом із Веронікою Василівною Чекалюк (керівник гуртка «Юний Журналіст») випала можливість потрапити на виставку пані Ольги, цей вечір був для друзів та близьких, для кожного рідного шанувальника сучасного мистецтва. Ольга особисто зустрічала гостей, розповідала про роботи, частувала вишуканими стравами французької кухні та шампанським.

  

Національний музей Тараса Шевченка став схожим на вишуканий палац, красиві люди, жива музика, гастрономічні делікатеси й море квітів цього вечора просто зачарували мене.

Журналісти, котрим одним з небагатьох випала можливість знімати сюжет, вибирають найбільш вдалі місця для зйомок, я пишаюся тим, що я — член гуртка «Юний журналіст», я люблю наш університет і нашу команду викладачів і студентів.

Моє перше знайомство з Ольгою Закарбується на завжди у пам`ять... вона мов казкова героїня й неземному білому вбранні оздобленому окулярами й фігурками... люди шепочуться: « А ось і Вона! В елегантному костюмі білого кольору та з особливими аксесуарами: розмальованими власноруч сонцезахисними окулярами, дивіться це — Ольга Кошелева».

 

«Глобальний погляд» — погляд на світ через 3D—окуляри - нові відчуття.

Перше, що кидається в очі — легкість та яскравість. Друге, що помічаєш — творчість, що виступає рефлексією на катастрофи та болі Всесвіту: навколишнє середовище, пластик, глобальне потепління... На святі гості з різних країн, Посли, дипломати і поважні бізнесмени, я ми - студенти. Інсталяціями Ольги захоплювалися не лише у рідному Києві, але й в Парижі, Нормандії, Торонто, США, а деякі роботи знаходяться і у приватних колекціях поціновувачів мистецтва Німеччини, Швейцарії, Іспанії, Італії.

Познайомитися з творчістю Ольги Кошелевої зможе кожен киянин та гість столиці з 13 по 24 листопада в Національному музеї Тараса Шевченка на персональній виставці сучасної скульптури

 

Автор статті:
Антоніна Шушківська,
студентка гуманітарно-педагогічного факультету,
членкиня гуртка «Юний журналіст».

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook