МЕНЕДЖЕР ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ – ЦЕ АКТУАЛЬНО ТА НАДЗВИЧАЙНО ЦІКАВО!

7 листопада 2019 року
Кафедра адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності

 МЕНЕДЖЕР ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ – ЦЕ АКТУАЛЬНО ТА НАДЗВИЧАЙНО ЦІКАВО!

Лекційні заняття є частиною навчального процесу та необхідною формою підготовки спеціалістів в сфері зовнішньоекономічної діяльності. Тому невід’ємною складовою навчального процесу на кафедрі адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності є проведення лекційних занять гостьовими лекторами-практиками. Особливо приємно, що теперішні керівники та топ-менеджери відомих міжнародних та національних компаній, а в минулому – це випускники кафедри, завжди готові до залучення в освітній процес.

У жовтні 2019 року відбувся лекційний тур гостьових лекторів Максима Шеремета - Голови представництва BayWa Marketing&Trading Iternational B.V. та Юлії Семененко - керівника відділу виконання контрактів ТОВ «Український аграрний холдинг» у рамках курсу «Зовнішньоекономічна комерційна діяльність».

Для четвертокурсників було представлено цикл лекцій з питань планування, організації та проведення зовнішньоекономічних операцій.

Лекційне заняття Максима Шеремета розпочалося з презентації та висвітлення

основних питань з організації експортної логістики. І як завжди, Максим, який уже 10 років поспіль залучений в освітній процес підготовки менеджерів зовнішньоекономічної діяльності, був на висоті і з харизмою провів щось більше, ніж просто пересічну лекцію! Студентам були продемонстровані всі основні техніко-економічні процеси транспортної логістики при експорті сільськогосподарської продукції: формування обсягів продукції для експорту, визначення класності та якості експортного зерна, формування тарифної політики при вивезені зерна з країни, документообіг за логістичними операціями, аспекти біржової торгівлі та формування світових цін, алгоритм проведення транспортної операції по експорту зерна й особливості використання умов ІНКОТЕРМС в зовнішньоекономічних операціях та ін.

 

Далі студенти мали змогу задати питання та обговорити з лектором проблеми розвитку експорту аграрної продукції України, зокрема, питань пов’язаних з ефективним функціонуванням експортної зернової логістики в Україні.

Завершуючи конструктивний діалог зі студентами Максим Шеремет побажав усім студентам в майбутньому стати професіоналами в сфері зовнішньоекономічної діяльності, а для цього вони мають оволодіти знаннями та навичками, які дає університет та обов’язково вивчити іноземну мову, і бажано - не одну, що стане гарним стартом для подальшого професійного зростання.

Доречі, компанія BayWa Marketing&Trading Iternational B.V. переймається працевлаштуванням студентів-випускників кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД. На даний час в компанії на різних менеджерських посадах працює шестеро наших випускників.

Завершила жовтневий цикл лекцій з курсу «ЗЕД комерційна» тема з підготовки міжнародних торгових угод. Цього разу лектором виступила керівник відділу виконання контрактів ТОВ «Український аграрний холдинг» Юлія Семененко. Вона висвітлила питання пов’язані зі специфікою організації та веденням аграрного бізнесу в Україні. Розкрила весь ланцюг експорту з України – від виробництва до процедурних моментів з експорту. Проаналізувала структуру та зміст зовнішньоекономічних контрактів, наголосила на основних перевагах експорту за міжнародними стандартами та вимогами.

Цікавою за змістом була розповідь про особистий досвід професійного зростання. Про виклики, які можуть чекати випускників на відповідних посадах. Вона зазначила, що основним мотиватором для майбутнього менеджера зовнішньоекономічної діяльності має стати особистий розвиток та бажання постійно вчитися.

Висловлюємо щиру подяку Голові представництва BayWa Marketing &Trading Iternational B.V. Максиму Шеремету та керівнику відділу виконання контрактів ТОВ «Український аграрний холдинг» Юлії Семененко за співпрацю!

 

 

Лариса Діброва,

доцент кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook