Центр полоністики НУБіП України: урочиста зустріч викладачів у Посольстві Республіки Польща в Україні

4 листопада 2019 року
     26 жовтня в Посольстві Республіки Польща в Києві відбулася урочиста зустріч та концерт творчості Станіслава Монюшка з нагоди Дня Національної комісії з питань освіти Польщі та Дня працівників освіти України, на якій наш університет представляла директор Центру полоністики НУБіП України Оксана Захуцька. Захід зібрав майже 90 діячів світу науки та освіти – викладачів університетів та вчителів шкіл, які у своїй роботі передають знання про Польщу та польську мову українським учням, студентам та всім, хто цікавиться сусідньою країною.

     На вході учасників вітала головний організатор свята, керівник Реферату з питань науково-освітньої співпраці Посольства Республіки Польща в Києві, радник Ева Матушек-Загата, вручаючи у якості подарунків освітні матеріали, в тому числі нове, просто з друкарні видання Владислава Фабри «Монюшко – біографічна повість».

     Найкращі побажання присутнім з нагоди Дня працівника освіти від імені посла Польщі в Україні Бартоша Ціхоцького висловив його заступник Міхал Гєргонь.

     Зустріч вшанували видатні гості: директор Інституту музики та танцю у Варшаві Максиміліан Биліцький, який наблизив до гостей Посольства творчість Станіслава Монюшка та створив відповідний настрій для сприйняття пісень польського композитора у виконанні співачок світового рівня Уршули Кригер та Ядвіги Раппе у супроводі знаного піаніста Маріуша Рутковського. Надзвичайним моментом концерту стало прем’єрне виконання нещодавно знайденої пісні Станіслава Монюшка на слова невідомого автора: «Сільська Серенада», яка вперше пролунала саме у стінах Посольства Республіки Польща в Києві.

     Викладачі, які побували на урочистій зустрічі у Посольстві Республіки Польща в Україні, отримали новий імпульс для своєї подальшої діяльності щодо навчання студентів і учнів польської мови.

Оксана Захуцька,
директор Центру полоністики
гуманітарно-педагогічного факультету

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook