Майбутній керівник Ірина Щиренко: знання англійської мови відкриває нові горизонти професійних можливостей

29 жовтня 2019 року
     Після двох місяців навчання магістрів 1 року навчання спеціальності "Управління навчальним закладом" завідувач випускової кафедри управління та освітніх технологій Сергій Кубіцький традиційно проводить інтерв'ювання всіх студентів з метою удосконалення процесу надання освітніх послуг науково-педагогічними працівниками гуманітарно-педагогічного факультету. Пропонуємо вашій увазі одне з таких інтерв'ю.

 

— Вітаю! Розкажіть про себе.

     Мене звати Ірина Щиренко. Я народилася в Києві і закінчила столичну гімназію «Потенціал», що знаходиться в Оболонському районі. Бажання відчути себе студенткою та випробувати себе у цій ролі привели мене до вступу в Університетський коледж Київського університету імені Бориса Грінченка на спеціальність «Початкова освіта». Відразу після закінчення коледжу я почала працювати за фахом, адже мені хотілося отримати впевненість у правильності свого вибору, відчути себе на своєму місці. Наразі протягом 5 років я з задоволенням продовжую свій педагогічний шлях. Паралельно з роботою здобула освітній ступінь бакалавра за спеціальністю «Філологія (англійська мова і література)» в тому ж закладі вищої освіти.

— Чому ви змінили спеціальність?

     – Я завжди прагнула розширювати свої можливості не тільки в особистісному, але й в професійному плані. Знання англійської мови надзвичайно важливе для освітян будь-якої ланки – від вихователя дитячого садка чи наставника академічної групи до керівника закладу вищої освіти, адже в такому разі нам відкривається величезний горизонт можливостей для урізноманітнення співпраці з учнями або студентами. Також це безперечне спрощення комунікації в інших країнах, можливість обмінюватися досвідом та освітніми технологіями.

— Чому для вступу у магістратуру ви обрали саме НУБіП України?

Для мене найважливішим фактором стала можливість поєднувати навчання з роботою. Для мене це рівноцінні сфери мого життя, яким я хочу приділяти однакову кількість уваги. Навчання на гуманітарно-педагогічному факультеті дозволяє з легкістю це зробити. В певній мірі на моє рішення вплинуло розташування університету, адже в умовах життя в столиці можливість легко дістатися до закладу освіти  дуже важливе. Приємним бонусом є дорога, яка пролягає крізь прекрасний Голосіївський парк.

  

— Чому обрали саме освітню програму «Управління навчальним закладом»?

     – Освіта є ключем для особистісного розвитку. Це першочергова причина для навчання в магістратурі. Мені хочеться урізноманітнити свої знання, вивчаючи менеджмент, який, беззаперечно, стане в нагоді в будь-якій сфері діяльності. Переглянувши перелік дисциплін, які вивчаються на гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіП України, мене зацікавило навчання саме за цим напрямом.  Освітня програма «Управління навчальним закладом» надає величезну кількість перспектив у майбутньому.

— Чим займаєтеся у вільний час?

     – Завжди шукаю способи отримувати нові враження від життя і знаходити натхнення у повсякденності. Із задоволенням займаюся творчістю, люблю відшуковувати цікаві куточки нашого міста та відвідувати їх. Люблю подорожувати Україною, кожного року відкриваю для себе нові міста і містечка, які мають свою неповторну атмосферу. Особливо ціную час, який вдається провести на природі, адже це завжди діє неповторний заряд бадьорості.

— Які плани маєте після закінчення університету?

     – Ніколи не зупинятися у навчанні та роботі. В будь-якому віці та сфері роботи завжди є чому навчитися і куди рости. Мрію, що вдасться долучитися до оновлення та реформації української шкільної освіти, яка приноситиме задоволення і дітям, і педагогам. Іноді життя саме дає підказки, куди нам рухатися, тому планую не впускати свої шанси на успіх.

Матеріали інтерв'ю надані
завідувачем кафедри управління та освітніх технологій
гуманітарно-педагогічного факультету
Сергієм Кубіцьким

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook