26 ЖОВТНЯ 10 ГРУПА 1 КУРСУ РАЗОМ З КУРАТОРОМ ВІДВІДАЛА МІЖНАРОДНУ ВИСТАВКУ СПРАВЖНІХ ЛЮДСЬКИХ ТІЛ "BODY WORLDS"

28 жовтня 2019 року

З 1995 року вона подорожує світом – її вже встигли побачити понад 49 мільйонів відвідувачів. На виставці ми побачили справжні людські тіла, які вдалося зберегти за допомогою пластинації. Спеціальний метод винайшов німецький лікар Ґунтер фон Гаґенс у 1970-х роках, а його дружина Ангеліна Уоллс стала кураторкою експозицій.


Теми цієї виставки The Cycle of Life, у ній кожна зала присвячена певному циклу життя людини. Ми побачили всі етапи від народження, дорослішання організму і до самої смерті. Як тільки ми приходимо у цей світ, починається процес розвитку нашого тіла, яке невпинно змінюється. Ми це все бачили своїми очами – це неймовірно. Експозиція тематично поділена таким чином, щоб показати цілісний погляд на людський організм. Виставка складається із 14 людських тіл, а ще органів, частин тіла та кісток: у сумі це 99 експонатів. На ній показують, який вигляд має кровоносна і нервова системи, а також тіло людини під час активності: бігу, гри у футбол, хокею, занять спортом. Проект створений для всіх відвідувачів, і нам здається, що навіть не потрібно бути фахівцем чи лікарем, щоб зрозуміти і осягнути таємницю нашого тіла. Біля експонатів розміщені інформаційні стенди, де доступно пояснено, як працює наше тіло.

Тут можна побачити поруч здорові та хворі органи: наприклад, здорові легені та легені курця, які знищили сигарети. Це освітній елемент виставки, який дає змогу порівняти органи й побачити, як на них діє хвороба та шкідливі звички.


За фахом ми хоч і ветеринари, але глибоко в душі ми справжні лікарі своєї справи, тож наша ціль відвідування виставки – усвідомити, зрозуміти і побачити, як побудоване наше власне тіло та як воно працює. Адже переважно люди бачать їх лише в енциклопедіях і на картинках, та це ніяк не зачіпає. Зовсім інший ефект, коли ти бачиш людський організм наживо ізсередини. Відвідавши виставку ми отримали більше знань для кращого розуміння власного тіла, а, таким чином, ми по-іншому почали цінувати свій організм та дбати про нього: займатися спортом, правильно харчуватися і відмовлятись від шкідливих звичок.

 

Куратор 10 групи 1 курсу Р. Бокотько,
староста групи Н. А. Демидюк, заступник старости групи Є. Казміріді


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook