Організаційне засідання студентського гуртка "Селекціонер-генетик"

16 жовтня 2019, 12:30
     16 жовтня 2019 року відбулося засідання наукового студентського гуртка «Селекціонер-генетик» на кафедрі генетики, селекції і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського.
        Керівник гуртка, доцент Віталій Жемойда, в.о. завідувача кафедри Олександр Макарчук разом із старостою гуртка Андрієм Раковим ознайомили студентів з планом на 2019-2020 н. р. щодо наукової роботи, термінами проведення зустрічей, конференцій на кафедрі та за її межами, запропонував тематику роботи гуртка.
        Присутні студенти гуртківці розробили і затвердили план роботи гуртка на 2019-2020 н.р., обрали представників-координаторів роботи на курсах, зокрема: 4 курс – Андрій Раков, магістри І року – Ірина Шпакович, ІІ року –  Юлія Вдовіченко, скорочений термін навчання – Валерій Семко.
      Старостою гуртка залишається обраний в попередні роки студент 4 курсу Андрій Раков.
      Присутні затвердили списки гуртківців бажаючих відвідати та ознайомитися з роботою насіннєвого заводу «Євраліс» (м. Черкаси)
      Після узгодження всіх планів роботи наукового студентського гуртка «Селекціонер-генетик» учасники заслухали доповіді своїх колег-гуртківців, які розповідали про свою успішно пройдену виробничу практику на селекційних фірмах. А саме студент 4 курсу Андрій Раков та його доповідь про стажування в французькому кооперативі «Маїсадур Семенс Україна». Він ознайомив гуртківців зі труктурою компанії, ведення в ній селекційного процесу з кукурудзою, матеріальним та лабораторним забезпеченням науковців, системою спостережень, обліків в селекційному процесі.
     На думку гуртківців, які проходили практику в Маїсадур (бакалаври - Андрій Раков, Дмитро Дмитрук, магістр - Юлія Вдовіченко) проходження практики в ведучих селекційно-насіннецьких компаній є досить ефективною в підготовці майбутніх селекціонерів. 
 
     Студент  скороченого терміну 2 року навчання  Валерій Семко проходив виробничу практику в ТОВ АФ "Колос". Увазі гуртківців він запропонував інформацію роботи селекціонерів-науковців з озимої пшениці, кукурудзи, зернобобових культур. Товариство має весь спектр с.-г. культур, з якими ведеться селекція, насінництво та репродукування насіннєвого матеріалу. В господарстві на високому методичному рівні ведеться селекційна робота, воно є оригінатором сортів м'якої озимої пшениці: Пустоварівка, Центилівка, Світило та нових високопродуктивних  гібридів кукурудзи Пустоварівський 280 МВ, Сквирський 190 СВ, Маріїн та багатьох інших. Крім селекційної роботи гуртківець звернув увагу на високий рівень технологічних операцій по вирощуванню основних с.-г. культур. На базі господарства створено ННВЦ Сучасних агротехнологій НУБіП України, адже саме там є чудова база для проходження виробничої практики, як селекціонерів так і студентів агробіологічного факультету.
.
      Всі гуртківці з зацікавленістю слухали доповіді та з радістю переймали робочі нюанси селекційних процесів різних виробничих підприємств.
 
 
Андрій Раков,
староста гуртка,
студент 4-го курсу агробіологічного факультету
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook