У свободі моя сутність

13 жовтня 2019, 22:49

Саме такий слоган у спільному українсько-американському художньому фільмі «Захар Беркут», який відвідали студенти-землевпорядники.


Одноіменнну повість українського класика Івана Франка адаптували Ярослав Войцешек та Річард Ронат. Акторський склад насправді був зірковим, адже у стрічці знімалися Томмі Іланаган («Гладіатор», «Хоробре серце»), Елісон Дуді («Індіана Джонс»), Роки Майерс («Люцифер»), Алекс Макнікол («13 причин чому»), Поллі Дрейтон («Аббатство Даутнон», «Хроніки Шаннари»).


- Візуальна реалізація була неймовірною! У стрічці була передана вся краса Українських Карпат, - зазначає Катерина Кизило.


Перегляд фільму переносить глядачів у період боротьби українського карпатського племені проти нашестя монголів у ХІІІ столітті.
Головний герой, відчуваючи, що помирає, виголошує пророчі слова: «Громадянську єдність, завдяки якій було здобуто перемогу, буде втрачено, - лихі часи настануть для народу, але з часом вона відродиться і настануть щасливі часи її відновлення».


- У групі виникнуло бажання організувати поїздку у Карпати, які прекрасні у будь-яку пору року, - говорить Катерина Кондратенко.

Екранізація твору Івана Франка «Захар Берку» залишається надзвичайно актуальною і сьогодні, адже перегукується із сучасними викликами, які постали перед Україною. Перегляд фільму змушує задуматися про довіру союзникам та боротьбу за одвічні цінності.

Богдана Ярова,
старший викладач кафедри геодезії та картографії

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook