Кафедра адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності успішно розпочала серію наукових заходів на факультеті аграрного менеджменту

18 жовтня 2019 року
Кафедра адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності

17 жовтня 2019 року кафедрою адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності факультету аграрного менеджменту було організовано та проведено ІІ Міжнародну науково-практичну конференцію студентів, аспірантів та молодих вчених «НОВІ ВИКЛИКИ ДЛЯ АГРАРНОГО СЕКТОРУ УКРАЇНИ В УМОВАХ ГЛОБАЛІЗАЦІЇ». 

Програмою заходу було передбачено презентацію результатів наукових досліджень магістрів 2-го року навчання, які навчаються на освітніх програмах «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності» та «Адміністративний менеджмент». Набуття магістрами інтегральної компетентності засвідчує захист дипломної роботи – кваліфікаційної роботи, що має на меті виконання виробничих завдань, спрямованих на демонстрацію навичок з виконання управлінських функцій відповідно до освітніх стандартів. Виконання магістерської дипломної роботи передбачає обов’язкове включення наукової складової.

Анатолій Остапчук, декан факультету аграрного менеджменту, офіційно відкрив роботу конференції та виступив з напутнім словом перед учасниками.

Виступам студентів передували ключові доповіді запрошених спікерів.

До вітального слова було запрошено Рейнауда Наутена, Радника з питань сільського господарства Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

До свого призначення на посаду Радника в Посольстві в Києві Рейнауд Наутен працював фахівцем із міжнародної торгівлі та розвитку, маючи великий досвід у розробці ланцюгів створення доданої вартості та просування експорту та торгівлі. Має практичний досвід у розвитку державно-приватного партнерства та розбудові інституційного потенціалу. Більше 10 років досвіду управління проектами зокрема в країнах Західних Балкан, Східної Європи та Близького Сходу / Північної Африки.

Рейнауд представляв Міністерство закордонних справ Нідерландів у сфері розвитку бізнесу та торговельних відносин в тематичній платформі 2 «Економічна інтеграція та наближення» проекту Східного Партнерства ЄС, а також тренером / радником з питань інтернаціоналізації та кластеризації малого та середнього бізнесу.

Ключовою доповіддю відповідно до програми конференції була презентація професора Київського національного торгівельно-економічного університету, д-ра економічних наук Ірини Федулової, яка зупинилась на аналізі глобальних ризиків, які виникають перед суспільством в епоху 4-ї промислової революції.

Наступним доповідачем був запрошений професор Хендрікус Доннерс, який зупинився на проблемах BREXIT та впливу цього процесу як на Королівство Нідерландів, так і загалом на Європейську спільноту. І цей аспект регулювання Міжнародної політики був сьогодні найактуальнішим з огляду на ті новини, що саме сьогодні Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон заявив, що Британія та Європейський Союз домовилися про "велику" нову угоду щодо Brexit, та закликав законодавців затвердити її у вихідні.

Сам Хенк Доннерс здобув освіту в університетах Тілбурга, Кельна, а також закінчив Сорбонну. Має науковий докторський ступінь. З 1977 року працював в Уряді Королівства Нідерландів. Понад 15 років бере участь у розробці рекомендацій щодо імплементації законодавства ЄС у законодавче поле України, зокрема в підготовці Податкового Кодексу України, працював радником Уряду України з питань оподаткування.
Хенк Доннерс займається в Україні благодійністю: патронує культурні й навчальні проекти. Завдяки його допомозі була реконструйована середня школа в м. Млинів, оснащені її комп’ютерний клас і хімічна лабораторія; лікарні м. Млинів і м. Рівне отримали нове медичне обладнання та інструменти. Допомогу від доктора Доннерса також отримують дитячі притулки міст Млинів, Броди, Сарни та Київ.
За видатні досягнення нагороджений Орденом Орньє Насау (одна з найвищих нагород Нідерландів, що запроваджена у 1892 р.) й посвячений у лицарі.

Відповідно до програми роботи конференції далі були заслухані презентаційні виступи студентів кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності. Також паралельно відбувалось спілкування біля постерів по результатах проведених досліджень.

Створена комісія у складі декана факультету, к.е.н., доц. Остапчука А.Д., д.е.н., проф. Буряка Р.І., д.е.н., проф. Мостенської Т.Л., к.е.н., доц. Діброви Л.В. оцінила представлені постери та презентації магістрів.
Заступник начальника навчального відділу з магістерських програм к.е.н., доц. Колеснікова О. М. долучилась до обговорення результатів представлених магістрами презентацій.

Враженнями від участі в конференції поділився радник з питань сільського господарства Посольства Королівства Нідерландів в Україні Рейнауд Наутен:

"Дуже надихаючий ранок з майбутніми менеджерами агропромислового комплексу на конференції «Нові виклики для аграрного сектору України в умовах глобалізації» на факультеті аграрного менеджменту Національного університету біоресурсів і природокористування України.
Факультет незабаром відсвяткує своє 25-річчя. Він пропонує бакалаврські, магістерські та докторантські програми з маркетингу та менеджменту для 538 студентів денної форми навчання та понад 200 студентів заочників.
Щодо міжнародних відносин, факультет створив альянси з більш ніж десятьма університетами, що надають можливості для міжнародних програм обміну студентами, Erasmus + та інших заходів.
Пропрацювавши понад 10 років у галузі міжнародної торгівлі, мене особисто вразили плани факультету аграрного менеджменту щодо того, щоб приділити більше уваги у навчальних програмах питанням як вийти на європейський ринок.
Дуже дякую, що запросили мене на цю цікаву конференцію!"

Зі своєї сторони декан факультету аграрного менеджменту Анатолій Остапчук запросив Рейнауда Наутена та Хенка Доннерса виступити з гостьовими лекціями перед студентами факультету аграрного менеджменту.

Тетяна Мостенська,
завідувач кафедри адміністративного
менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності
 

 

 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook