КАФЕДРА АКВАКУЛЬТУРИ ВПЕРШЕ СТАЛА УЧАСНИКОМ ВУЛИЧНОГО ФЕСТИВАЛЮ ІДЕЙ УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ

16 жовтня 2019, 10:32

     Другого жовтня в Деснянському районі м. Києва відбувся ІІ-й вуличний фестиваль ідей для активної та талановитої молоді. Фестиваль поєднав учасників із різними захоплення, проте їх об’єднувала одна мета – ознайомитися із можливостями, які пропонують різноманітні гуртки, навчальні заклади та обрати для себе те, що може стати майбутньою професією. 

   Варто зауважити, що представники НУБіП України були одними із двох закладів вищої освіти м. Києва, які представляли інтереси свого університету на цьому фестивалі. Перепусткою для участі наших викладачів у цьому заході стала тісна співпраця із школярами, зокрема, літня біологічна школа учнівської молоді, яка проводилася влітку 2019 р. на базі факультету тваринництва та водних біоресурсів.

    Так, викладачі кафедри аквакультури Дмитро Шарило та Алевтина Базаєва під час фестивалю провели майстер-клас з препарування та дослідження внутрішньої будови риб, що дозволило ознайомити школярів із особливостями навчання студентів за спеціальністю «Водні біоресурси та аквакультура». Школярі різного віку та їх вчителі з цікавістю спостерігали за процесом та задавали низку запитань. Крім того, учнів зацікавила перспектива відвідування літньої біологічної школи у 2020 р. і можливість навчатися на факультеті тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України. Для подальшого спілкування та зв’язку викладачі кафедри і школярі обмінялися своїми координатами.

     Хочеться окремо згадати і про студентів 1-го курсу нашого факультету (спеціальність «Водні біоресурси та аквакультура») – Костянтина Парінова та Марка Бабічева, які допомагали Алевтині Василівні та Дмитру Юрійовичу  демонструвати біологічний матеріал, а також поділилися своїми враженнями від навчання на факультеті тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України із школярами, їх батьками та вчителями.

    Не залишилися осторонь і організатори фестивалю, яких також зацікавив як факультет, так і наш університет, тому вони висловили бажання подальшої співпраці.

Надія Вовк,

завідувач кафедри аквакультури

 
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook