Перше відповідальне завдання

2 жовтня 2019 року
НУБіП України

Для кожного правильний вибір професії зумовлює моральне задоволення, позитивну самооцінку, високу продуктивність праці. Це точка, в якій сходяться уподобання особистості та суспільства, поєднання особистих і загальних інтересів.

Я студентка першого курсу гуманітарно-педагогічного факультету спеціальності «Журналістика» проводила профорієнтаційну роботу у своїй рідній школі НВК: ЗШ 1-3 ступенів – гімназії №1 міста Хмільник Вінницької області. Ще недавно я була ученицею цією школи, а сьогодні завітала у рідні стіни вже гостем. Мене переповнювали хвилювання, бо згадала найщасливіші дні моєї юності, і радість, що я – не учениця, а вже студентка.

 

Я прийшла, щоб ознайомити учнів з професією журналіста. Допомогти та порадити їм у професійному самовизначенні. На мою думку, профорієнтація є важливим сегментом у житті одинадцятикласників. Минулого року я так само стояла перед правильним вибором, адже надто складно обрати щось своє, найпотрібніше у дорослому житті з-поміж різноманіття професій. Важко обрати ще й тому, адже часто не знаєш чи невпевнений, що саме є твоїм покликанням.

 

 Випускникам-одинадцятикласникам своєї школи я відкрила завісу до обраної мною професії. Я розповідала, що перш за все, журналіст — не тільки творча професія, а й наполеглива праця, часто пов’язана з певним ризиком для життя. Це одна з найцікавіших спеціальностей. Щоб відчути її смак, потрібно зануритись у неї з головою, – саме так і працюють справжні професіонали.

Учні-одинадцятикласники зацікавилися моєю розповіддю. Здається, кожен з них особливо хотів почути відповіді на два найважливіші запитання: Як зрозуміти, що журналістика  – це саме Твоє покликання? та Які найяскравіші враження у перший тиждень навчання в Університеті? Перше запитання захопило усіх: почалося обговорення, дискусії.

 

 Приємно себе відчути в ролі того, хто допомагає іншим зробити правильний життєвий вибір.

 

Яна Вальчук,
студентка 1 курсу спеціальності «Журналістика»
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook