У Немішаївському агротехнічному коледжі вшанували ветеранів

2 жовтня 2019 року
     Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН. А в Україні це також і День ветерана.

       1 жовтня адміністрація ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж» та весь колектив засвідчили глибоку пошану людям похилого віку, ветеранам освіти, які є носіями кращих культурних та трудових традицій і своєю багаторічною наполегливою працею та щоденними подвигами будували і розвивали рідний коледж, тим самим працюючи на благо української державності.

     Зібралося чимало людей поважного віку, які раді були зустрічі зі своїми друзями, колегами, колективом, з рідними стінами коледжу. Завітали поважні шановані особистості, серед яких Анатолій Радзіхо́вський – відомий хірург, вчений, педагог та митець, доктор медичних наук, професор кафедри загальної та невідкладної хірургії НМАПО імені П. Л. Шупика, заслужений діяч науки та техніки України, заслужений художник України, лауреат Державної премії України в галузі науки та техніки, академік Української академії наук, випускник 1961 року Немішаївського сільськогосподарського технікуму. У своєму вітальному слові Анатолій Павлович зазначив: «Немішаївський коледж – це альма-матер, що дала путівку в життя не тільки мені, а й тисячам інших людей. Дуже радує і тішить, що коледж росте і процвітає під управлінням компетентного, динамічного керівника Володимира Альохіна. Шана людям, які працюють в коледжі і докладають рук і серця для виховання достойних фахівців і громадян та для розвитку матеріально-технічної бази».

     Приємною несподіванкою для колективу коледжу та самого директора стало вручення йому нагороди від Національної академії педагогічних наукмедалі «Григорія Сковороди». Весь колектив одностайно вважає, що Альохін заслуговує на цю нагороду. І наскільки приємно було всім нам почути, коли Володимир Ілліч присвятив цю нагороду колективу: «Ця медаль – нагорода всьому нашому потужному колективу. В цій медалі – частинка кожного працівника коледжу, незалежно від посади. Це наша спільна перемога!»

 

     Кожен із присутніх на святі і кожен виступаючий відмітили грандіозні позитивні зміни в коледжі за останній час. Віталій Бородай – доктор сільськогосподарських наук, професор, академік Академії наук вищої освіти України, випускник Мироцького ветеринарного технікуму відмітив: «Саме Немішаївський коледж тримає передові позиції серед технікумів аграрної освіти, а для цього потрібен тямущий керівник. І таким обізнаним, грамотним директором є Володимир Альохін. Подивіться як розквітнув коледж за час його керування! Подивіться, якою потужною стає матеріально-технічна база - відкриваються нові лабораторії, купується нова техніка, змінюються підходи до освітньо-виховного процесу. Так тримати!»

     Багато щирих і теплих слів линуло на адресу ветеранів з уст виступаючих: Володимира Альохіна – директора коледжу, Георгія Єрко – голови Бородянської райради, Валентина Корнієнка – заступника голови Бородянської райдержадміністрації, Василя Сінько – українського політика, екс-голови Київської обласної державної адміністрації та екс-голови Київської обласної ради, народного депутата України 3-го скликання, випускника 1957 року Мироцького ветеринарного технікуму; Анатолія Радзіховського, Юрія Савчука та багатьох інших.
     Багато цікавих і неординарних особистостей в різні часи працювали або навчалися в коледжі і сьогодні завітали до нас, щоб поділитися досвідом, побачити досягнення колективу: протоієрей Ніколай Самойлович – настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці в Микуличах, який працював у коледжі у 1985-87 рр.; Світлана Савчук – випускниця 1964 р., викладач, завідувач зоотехнічного відділення, яка на цьогорічному районному фестивалі «Родинне дерево» отримала приз за найдовшу косу; Валерій Костенко – заслужений працівник НУБіП України, відмінник аграрної освіти, який 28 років віддав коледжу, працюючи викладачем, завідувачем відділення, заступником та директором; Марія Перехрестенко – викладач, яка 28 вересня відсвяткувала своє 91-річчя; Анатолій Гриценко, який більше 20 років пропрацював головним агрономом коледжу, та багато-багато інших людей, які працювали чесно і самовіддано.

 

 

 

     Найбільше багатство літніх людей – їх досвід, мудрість, вміння. Безмежна вдячність вам, дорогі представники старшого покоління, за безцінні знання та слушні поради, за готовність підтримати і допомогти, за високу громадянську свідомість, за гідний приклад для наслідування.
     Від щирого серця бажаємо вам міцного здоров’я, сімейного щастя, злагоди та добробуту! Нехай вогник родинного тепла – одвічне джерело любові та наснаги – завжди зігріває ваші серця!
     А ми і надалі пам’ятаймо про свій невідплатний борг перед ветеранами та громадянами поважного віку. Робитимемо все, щоб вони щоденно відчували повагу і турботу, мали гідний рівень життя, не втрачали суспільної активності.

Олена Кищук
Фото Ніна Моос
 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook